Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Υλοποίηση έργων αγροτικής οδοποιίας στην Πιερία (φωτο)

Υλοποίηση έργων αγροτικής οδοποιίας στην Πιερία
ΣΟΦΙΑΣ ΜΑΥΡΙΔΟΥ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
Σοφία Μαυρίδου: «Στηρίζουμε ως τοπική περιφερειακή διοικητική αρχή την πρωτογενή παραγωγή και τους αγρότες μας, με έργα βελτίωσης της προσβασιμότητας σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις (αγροτική οδοποιία) σε δήμους της Πιερίας, για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων των οικισμών».

Στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας με τους Δήμους της Πιερίας και της αμοιβαίας συνδρομής μεταξύ των φορέων, υλοποιήθηκαν σωστικές ενέργειες και παρεμβάσεις σε αγροκτήματα Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Δίου – Ολύμπου για την εξυπηρέτηση των αναγκών κατοίκων προς τις ιδιοκτησίες τους και τις εκμεταλλεύσεις τους, όπου στερούνται της απαιτούμενης οδοστρωσίας και των τεχνικών απορροής.

Κατά τις τελευταίες ακραίες καιρικές συνθήκες που κατεγράφησαν στην Πιερία, η τοπική αυτοδιοίκηση κλίθηκε να αντιμετωπίσει και σοβαρά προβλήματα πρόσβασης αλλά και διέλευσης στο αγροτικό δίκτυο της Πιερίας.

Η Περιφερειακή Ενότητας Πιερίας με εντολή της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου, τα μηχανήματα έργου της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της, και την επίβλεψη του Δημήτριου Τσιμήτρη – Περιφερειακού Συμβούλου με αρμοδιότητα τα αγροτικά θέματα, εκτέλεσαν σωστικές εργασίες αλλά και εργασίες αποκατάστασης – βελτίωσης των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του οδικού δικτύου σε περιοχές της Πιερίας. Γιατί, η αγροτική οδοποιία, είναι ένα σημαντικό έργο που βοηθά την καθημερινότητα των αγροτών και όχι μόνο, καθώς τους εξασφαλίζει την βατότητα πρόσβασης προς τους χώρους εργασίας τους και συνεπώς την ασφάλεια στις μεταφορές των εμπορευμάτων τους.

Ευελπιστούμε ότι με τις υλοποιηθείσες παρεμβάσεις αναμένεται να βελτιωθεί η ομαλή και ασφαλής πρόσβαση του τοπικού αγροτικού πληθυσμού στα αγροτεμάχια των συγκεκριμένων περιοχών, διευκολύνοντας σημαντικά το καλλιεργητικό έργο καθώς και το εμπόριο των νωπών αγροτικών προϊόντων μέσω της ταχύτερης και ασφαλέστερης μεταφοράς τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου