Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Μια τεράστια αγκαλιά για μικρά παιδιά από τις Κατερινιώτισσες Κόρες των Πιερίων! (φωτο)

* Στο πλαίσιο της Εμποροπανήγυρης Κατερίνης, η Συγγραφέας & Ιστορικός - Αρχαιολόγος, Αντωνία Βαρμάζη, διάβασε στα παιδιά το διδακτικό παραμύθι «Δόνα η Τερηδόνα».
* Μέσα από το παραμύθι δόθηκε το μήνυμα ότι πάντα το καλό νικά και πως ο οδοντίατρος είναι ένας από τους καλύτερους φίλους των παιδιών.

Το μήνυμα ότι «πάντα το καλό θα νικά» αλλά και ότι «ο οδοντίατρος είναι ένας από τους καλύτερους φίλους των παιδιών», πέρασε η Αντωνία Βαρμάζη σε μικρά παιδιά αλλά και σε «μεγάλα παιδιά», διαβάζοντάς τους το πολύ ενδιαφέρον αλλά και διδακτικό παραμύθι, «Δόνα η Τερηδόνα» του Ευγένιου Τριβιζά.

Η Αντωνία Βαρμάζη, Συγγραφέας & Ιστορικός - Αρχαιολόγος, Αν.Γραμματέας τού Συλλόγου «Κόρες Πιερίων, οι Κατερινιώτισσες», μητέρα τριών τέκνων και η ίδια αλλά και έχοντας γύρω της μικρά παιδιά συνδημοτών, έγινε ένα με αυτά καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης του παραμυθιού.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ τής Τετάρτης 5 Σεπτεμβρίου 2018, στο πλαίσιο γνωριμίας τού νεοσύστατου πολιτιστικού συλλόγου «Κόρες Πιερίων οι Κατερινιώτισσες» με τα παιδιά, μέσω τής βιβλιαναγνωσίας.


Μετά το παραμύθι και τις εξηγήσεις που δόθηκαν για την υγιεινή τού στόματος, η Αντωνία Βαρμάζη και οι άλλες Κόρες των Πιερίων μοίρασαν στα παιδιά οδοντόβουρτσες και οδοντόπαστες, ως ενθύμια.
Τα παιδιά ήταν ενθουσιασμένα από τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση, όπως επίσης ενθουσιασμένοι ήταν και οι γονείς που τα συνόδευαν. Γι’ αυτό, η βιβλιαναγνωσία έκλεισε με μια τεράστια αγκαλιά.
Πηγή: Ολύμπιο Βήμα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου