Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

«Αναβαθμίζονται» οι εγκαταστάσεις του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης

Στις 20 Ιουνίου 2018, την ημέρα της συναυλίας παραδοσιακής μουσικής με τίτλο «Μουσικοί δρόμοι της Μακεδονίας», ενημερωθήκαμε από τα πλέον επίσημα χείλη ότι μία μέρα πριν, δηλαδή στις 19 Ιουνίου 2018, δημοπρατήθηκε το έργο «Επισκευή – Συντήρηση Κτιριακών Εγκαταστάσεων Μουσικού Σχολείου Κατερίνης» προϋπολογισμού 72.000 € από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Το έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης και επισκευής των κτιριακών εγκαταστάσεων του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, οι οποίες παραχωρήθηκαν στο Δήμο Κατερίνης από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ (αριθμ. πρωτ. 1757/95620/29-8-2016 απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων).


Πιο συγκεκριμένα το έργο προβλέπει:

αποξήλωση των κεράμων της υπάρχουσας στέγης,
τοποθέτηση ελαστομερούς υδρατμοπερατής μεμβράνης,
κατασκευή νέας τεγίδωσης,
τοποθέτηση θερμομόνωσης,
επικεράμωση με κεραμίδια γαλλικού τύπου και
αντικατάσταση του συστήματος θέρμανσης.


Παρά το ότι το έργο εξαγγέλλεται κάθε χρόνο, αλλά ποτέ δεν υλοποιείται, στο άκουσμα της είδησης αισθανθήκαμε ικανοποίηση και ανακούφιση, που επιτέλους η καινούργια σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με ένα πρόβλημα λιγότερο για το σχολείο μας, του οποίου οι κτιριακές υποδομές βρίσκονται σε τραγική κατάσταση.

Δυστυχώς όμως με το άνοιγμα των σχολείων η ικανοποίηση και η ανακούφιση μετατράπηκαν σε απογοήτευση και αγανάκτηση, όταν διαπιστώσαμε ότι, για άλλη μία φορά, δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία απολύτως εργασία, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις για ολοκλήρωση του έργου πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.


Στο εν λόγω κτίσμα, σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, πραγματοποιούνται μαθήματα μουσικών οργάνων, διενεργούνται πρόβες των μουσικών συνόλων, πραγματοποιούνται γιορτές και εσωτερικές εκδηλώσεις του σχολείου κλπ.

Έτσι, για άλλη μια φορά, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης θα πρέπει να στεγαστούν σ’ έναν χώρο όπου τους θερμούς μήνες η ζέστη είναι ανυπόφορη, ενώ τους ψυχρούς το κρύο είναι τσουχτερό. Όταν βρέχει έξω, βρέχει και μέσα. Οι τοίχοι γεμίζουν υγρασία. Στη συνέχεια φουσκώνουν και πετάνε τα χρώματα και τους σοβάδες. Όλος ο χώρος έχει τη χαρακτηριστική μυρωδιά της μούχλας.


Είναι προφανές ότι το ζήτημα της σχολικής στέγης δεν βρίσκεται σε πρώτη προτεραιότητα. Κανείς δε φροντίζει ώστε η εκπαιδευτική διαδικασία να διεξάγεται σε ένα ασφαλές, υγιεινό και ευχάριστο περιβάλλον τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς.

Στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης παραμένει το μοναδικό σχολείο … χωρίς σχολείο.

  Ο Σύλλογος Διδασκόντων                          Ο Σύλλογος Γονέων 
Μουσικού Σχολείου Κατερίνης              Μουσικού Σχολείου Κατερίνης










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου