Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Έργο στα πέτρινα σοκάκια του Παλαιού Παντελεήμονα (φωτο)

Συνεχίστηκε, υπό τις κατευθύνσεις του Δημάρχου Δίου – Ολύμπου Κώστα Δημόπουλου και των τοπικών συμβούλων, το έργο αποκατάστασης του πέτρινου οδικού δικτύου του Παραδοσιακού Οικισμού Παλαιού Παντελεήμονα, με την αναπλήρωση των κατεστραμμένων πετρών και ανάταξη των υπολοίπων, στις στράτες που βρίσκονται πίσω από το παλιό σχολείο.

Η μελέτη του έργου έχει εγκριθεί από την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων το 2016, η οποία εξέδωσε τις οδηγίες για τη διατήρηση του παραδοσιακού χαρακτήρα.

Και στο τμήμα αυτό, η πέτρινη στράτα είχε κρυφτεί εδώ και πολλά χρόνια κάτω από λάσπη και μπάζα, σε βάθος 30 εκατοστών. Σε εκτέλεση της μελέτης αυτής, αποκαταστάθηκαν τα ύψη και επανατοποθετήθηκαν σε διάταξη οι πέτρες, ενώ τοποθετήθηκαν στην υπόβαση αγωγοί αποχέτευσης και ηλεκτρισμού.

Έτσι, παραδόθηκε και το υπόλοιπο τμήμα, που συνδέει τον παραδοσιακό οικισμό με την ανατολική είσοδο, το κατάστρωμα της οποίας μέχρι το σημείο του νέου έργου, είχε ανακατασκευαστεί τον προηγούμενο χρόνο.

Η επόμενη φάση των έργων που θα εκτελεστούν στις αρχές του 2019, προβλέπει αποκατάσταση του πέτρινου καταστρώματος της κεντρικής εισόδου του Παλαιού Παντελεήμονα.

Εξάλλου, εντός του έτους, θα εκτελεστούν εργασίες βελτίωσης της διασταύρωσης που συνδέει το Νέο Παντελεήμονα με τον Παλαιό Παντελεήμονα.

Στόχος του Δημάρχου είναι η συνεχής αναβάθμιση και ανάπλαση κάθε γειτονιάς του οικισμού, ώστε ο Παλαιός Παντελεήμονας να κατέχει πάντα την πρώτη θέση στην προτίμηση των επισκεπτών, ως ένας από τους ωραιότερους παραδοσιακούς οικισμούς της Ελλάδας.

Λιτόχωρο, 14 Σεπτεμβρίου 2018-
Το Γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου