Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Άρθρο Αντώνη Ζαρκανέλα για τη Συμφωνία των Πρεσπών - ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙ ΗΘΕΛΑΝ.

ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙ ΗΘΕΛΑΝ.
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ;                                                                     
Αντώνη Ι. Ζαρκανέλα
π. Γενικού Διευθυντή Ανάπτυξης
της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.
            Τί ήθελε η Κυβέρνηση των Σκοπίων; Ήθελε να μπει στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

            Για να δεχθούν οι πιο πάνω διεθνείς οργανισμοί τα Σκόπια στους κόλπους τους απαιτούσαν, ως απαραίτητη προϋπόθεση, να συμβιβαστούν με την Αθήνα στις μεταξύ τους εκκρεμότητες. Και όταν το 2008 είχαν υποβάλει σχετικό αίτημα οι Σκοπιανοί. Αυτό απορρίφθηκε ομόφωνα.

            Η ομόφωνη απόρριψη του αιτήματος των Σκοπίων για είσοδο τους στο ΝΑΤΟ το 2008 οφείλονταν στο ότι η Ελλάδα για πρώτη φορά, επισήμως δια της Υπουργού επί των Εξωτερικών κ. Μπακογιάννη, παρουσίασε πλήρη διπλωματικό φάκελο στον οποίο περιέχονταν διαχρονικά επίσημα κρατικά στοιχεία του Σκοπιανού Κράτους,  (π.χ. το Σύνταγμα, αποφάσεις της Βουλής τους, σχολικά βιβλία τους που παραχαράσσουν την ιστορία, χάρτες, κείμενα, σύμβολα κλπ,)  στοιχεία που αποδείκνυαν ότι το κράτος αυτό με αυτή την ονομασία και με τον τρόπο που λειτουργεί έναντι της Ελλάδος (π.χ. προάγει τον αλυτρωτισμό, τον μακεδονισμό), αμφισβητεί  την εθνική μας κυριαρχία στη Μακεδονία, παραποιεί και οικειοποιείται την αρχαία Ελληνική ιστορία,   κ.λ.π.

            Τέτοιες ενέργειες όμως αντιβαίνουν προς τις θεμελιώδεις καταστατικές αρχές της συμμαχίας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με την τεκμηριωμένη της, για πρώτη φορά, επιχειρηματολογία η Ελλάδα έπεισε τότε το Συμβούλιο Κορυφής του ΝΑΤΟ όχι μόνον να απορρίψει ομοφώνως το αίτημα των Σκοπίων αλλά ελήφθη και απόφαση σύμφωνα με την οποία, τα Σκόπια για να υποβάλλουν νέο αίτημα, θα έπρεπε να συμβιβαστούν με την Ελλάδα για το ονοματολογικό –σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία και γεωγραφικό προσδιορισμό– και αφού βεβαίως κάνουν και τις απαραίτητες προσαρμογές που θα εγγυώνται και δεν θα αντιβαίνουν τις θεμελιώδεις αρχές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, προσαρμογές στις οποίες απαραιτήτως θα πρέπει να συμφωνεί και η Ελλάδα…     

            Περιττό  να σημειώσουμε ότι η «μακεδονική» ταυτότητα και η «μακεδονική» γλώσσα της χώρας αυτής αποτελούσαν, από την κομμουνιστική Γιουγκοσλαβία του Τίτο, τα βασικά οχήματα του αλυτρωτισμού και μακεδονισμού και των εδαφικών διεκδικήσεων που έτρεφε έκτοτε η Γιουγκοσλαβική Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας από την ημέρα σύστασής της, το 1944.

            Αυτά τα ισχυρότατα όπλα είχε η σημερινή κυβέρνηση ως προίκα από το παρελθόν.

            Η σημερινή Κυβέρνηση, στο πλαίσιο της απόφασης του Βουκουρεστίου που είχε προσυπογράψει και η τότε ελληνική Κυβέρνηση, δέχτηκε υποχρεωτικά την ονομασία Μακεδονία με γεωγραφικό προσδιορισμό. Ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία καθώς και άλλα κόμματα, που από το 2008 είχαν συμφωνήσει στο σύνθετο όνομα, δεν στήριξαν τη σημερινή κυβέρνηση στο σημείο αυτό προκειμένου να είναι συνεπείς με την τότε θέση τους. Και φαίνεται πως δεν την στήριξαν κυρίως για να μην έχουν καμία ευθύνη για το γενικό ξεπούλημα που φαινόταν ότι είχε αποφασίσει η κυβέρνηση των «πατριωτών» -Διεθνιστών Τσίπρα-Κοτζιά.

            Όμως δεν δέχθηκε μόνον το όνομα η Ελληνική κυβέρνηση. Από μόνη της παρέδωσε τα βασικά εργαλεία του αλυτρωτισμού και των εδαφικών διεκδικήσεων στα Σκόπια: Την ταυτότητα, τη Μακεδονική Εθνότητα, καθώς τη ιθαγένεια/υπηκοότητα θα είναι Μακεδονική και η γλώσσα θα λέγεται Μακεδονική, με τη νεολογική διευκρίνηση ότι ανήκει στην ομάδα των νότιων Σλαβικών γλωσσών...

            Η σπουδή των «πατριωτών» , κατά δήλωσή τους, κ.κ. Τσίπρα και Κοτζιά να νομιμοποιήσουν τα όπλα του αλυτρωτισμού των βορείων γειτόνων μας προκαλεί και την λογική αλλά και το αίσθημα του απλού Έλληνα, αδιαφόρως με το πού ανήκει πολιτικά αυτός. Γιατί γνωρίζει ότι επειδή είναι Έλληνας, έχει την Ελληνική Ιθαγένεια/υπηκοότητα, η ταυτότητά του είναι, δηλαδή, Ελληνική και ομιλεί τη γλώσσα των προγόνων του που είναι Ελληνική. Και αυτό ισχύει όχι μόνο για τους Έλληνες αλλά και για τους πολίτες όλων των κρατών της Γης. Έτσι οι κάτοικοι της Γαλλίας είναι Γάλλοι, της Ιταλίας Ιταλοί και της ΝοτιοΑφρικανικής Ένωσης ΝοτιοΑφρικανοί και, προφανώς, όχι Αφρικανοί!! Οι Διεθνιστές κυβερνήτες τώρα του λεν ότι αυτό που ισχύει για όλους τους πολίτες όλων των Εθνών, δεν θα ισχύει για τους κατοίκους των Σκοπίων των οποίων η χώρα τους θα ονομάζεται μεν Βόρεια Μακεδονία, ωστόσο οι κάτοικοί της δεν θα λέγονται ΒόρειοΜακεδόνες, αλλά, με απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης, θα ονομάζονται Μακεδόνες και η γλώσσα τους θα λέγεται Μακεδονική!!!.

            Έτσι, ενώ μετά από 70 χρόνια είχαμε κατορθώσει και πείσει τους συμμάχους και εταίρους μας για τις βλέψεις και εδαφικές διεκδικήσεις των «γειτόνων» μας, η σημερινή Ελληνική κυβέρνηση, χωρίς κανείς να την πιέζει, τους αναγνωρίζει τα βασικά αλυτρωτικά τους εργαλεία για τις εδαφικές τους διεκδικήσεις ότι, δηλαδή, είναι Μακεδόνες και η γλώσσα τους είναι η Μακεδονική. Και πριν στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών στην «Συμφωνία των Πρεσπών» ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός της γειτονικής χώρας διακηρύσσουν –γιατί όχι– ότι είναι Μακεδόνες πια χωρίς το άγχος του παρελθόντος να αντιδρούν οι Έλληνες…

08 Σεπτεμβρίου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου