Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Μουσικό Σχολείο Κατερίνης ... ώρα μηδέν! (φωτο)

Ο δημόσιος διάλογος δεν είναι απαραίτητα κακός. Αντίθετα, δεν θα ήταν λάθος να πούμε ότι αποτελεί βασικό συστατικό του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Σε αυτά τα πλαίσια, στις 10 Σεπτεμβρίου ημέρα Δευτέρα, δηλαδή μία μέρα πριν από τον αγιασμό, είδε το φως της δημοσιότητας ένα κείμενο διαμαρτυρίας που υπογράφεται από το Σύλλογο Διδασκόντων και το Σύλλογο Γονέων του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.

Το κείμενο αναφερόταν στην τραγική κατάσταση (χωρίς εισαγωγικά) στην οποία βρίσκεται το κτίριο του πρώην ΚΕΓΕ, το οποίο χρησιμοποιείται από το σχολείο μας από την έναρξη λειτουργίας του ήτοι από το 2000.

Στο κείμενο δεν γινόταν καμία αναφορά στον Δήμο Κατερίνης, ωστόσο ο κ. Κυραϊλίδης, ως έχων τη μύγα, έσπευσε να απαντήσει και απολογούμενος διευκρίνισε ότι ο Δήμος Κατερίνης δεν έχει καμία ευθύνη για το ΚΕΓΕ και ότι «οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν διαχρονικά ανταποκριθεί σε όλα τα αιτήματα για την εύρυθμη λειτουργία του κτιρίου, στο οποίο στεγάζεται σήμερα το Μουσικό Σχολείο», άποψη που επιβεβαίωσε μετά από μερικές μέρες και ο ίδιος ο Δήμαρχος.

Την ίδια μέρα, Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, που έστελνε την απάντησή του στα τοπικά ΜΜΕ, επισκέφθηκε το σχολείο μας συνοδευόμενος από έναν μηχανικό του Δήμο και εκεί για αρκετή ώρα συζητήσαμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Ως Σύλλογος διδασκόντων και ως Σύλλογος Γονέων του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης δεν απαντήσαμε στο παραπάνω κείμενο, γιατί σκοπός μας δεν είναι να εμπλακούμε σε μία στείρα δημόσια αντιπαράθεση με τον Δήμο. Αντίθετα προτιμήσαμε να δώσουμε χρόνο στον κ. Κυραϊλίδη, να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του.

Ωστόσο στη συνέχεια ήρθαν οι δημόσιες δηλώσεις του Δημάρχου που χαρακτήριζε ψευδή τα δημοσιεύματα (δηλαδή τη διαμαρτυρία του Μουσικού Σχολείου) αναφέροντας ότι «ό,τι ζητήθηκε στο Μουσικό Σχολείο, έγινε».

Στην παραπάνω προσβλητική φράση του Δημάρχου αναγκαστικά δόθηκε απάντηση, μιας και προφανώς υπάρχει λανθασμένη πληροφόρηση. Στην απάντηση αυτή παραθέσαμε δώδεκα (12) συνολικά αιτήματα του Μουσικού Σχολείου, γραπτά και προφορικά, που δεν έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα. Το κείμενο ήταν γραμμένο σε απλά ελληνικά για είναι κατανοητό απ’ όλους, όμως δυστυχώς ο κ. Κυραϊλίδης, που κλήθηκε και πάλι να απαντήσει, χαρακτήρισε το περιεχόμενο του κειμένου «απολύτως αναληθές». Προτίμησε για άλλη μια φορά να είναι προσβλητικός, αντί να απαντήσει επί της ουσίας.

Από τα δώδεκα (12) αιτήματα του σχολείου, που συμπεριλαμβάνονταν στο κείμενό μας, αποφάσισε να αναφερθεί μόνο σε ένα! Φυσικά, κατά την προσφιλή του συνήθεια ο κ. Κυραϊλίδης παραπλανά την κοινή γνώμη και αντί να αποκαταστήσει την αλήθεια, την προσβάλλει βάναυσα.

Το έγγραφο με το οποίο το σχολείο ζητούσε την επισκευή του φράχτη και το οποίο ο κ. Κυραϊλίδης δεν μπήκε στον κόπο να διαβάσει πριν το δημοσιοποιήσει, έχει ημερομηνία 16 Αυγούστου. Έχει πρωτοκολληθεί από την σχολική επιτροπή Δ.Ε. του δήμου στις 24 Αυγούστου, δηλαδή μετά από οχτώ (8) μέρες. Την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου, δηλαδή έναν (1) μήνα μετά το αρχικό έγγραφο και αφού ο κ. Κυραϊλίδης είχε επισκεφθεί το σχολείο μας, εμφανίστηκε σιδεράς του Δήμου, ο οποίος κόλλησε μερικά από τα σπασμένα κάγκελα αφήνοντα τα υπόλοιπα, όπως και τα τμήματα της περίφραξης που είχαμε υποδείξει, ανέγγιχτα!

Δεν είμαστε πολιτικοί ούτε κάνουμε πολιτική. Είμαστε εκπαιδευτικοί και θέλουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες μάθησης για τους μαθητές μας. Δεν παρακαλάμε. Διεκδικούμε αυτό που δικαιωματικά μας ανήκει. Είναι ντροπή να χρησιμοποιείται το σχολείο μας ως όπλο στην προεκλογική φαρέτρα των υποψηφίων δημάρχων και δημοτικών συμβούλων. Καλούμε τον κ. Κυραϊλίδη ν’ αφήσει τα ψέματα και τις προσβολές και να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του.

Ευτυχώς που το νέο κτίριο του Μουσικού Σχολείου αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο Κατερίνης κι έτσι είμαστε σίγουροι ότι θα δούμε να ανεγείρεται πριν από το τέλος αυτού του αιώνα.

Γιώργος Βαρδακώστας
Διευθυντής Μουσικού Σχολείου Κατερίνης
Περισσότερο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου