Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

''Παρουσίαση Α΄ Βοηθειών και Αφαίρεσης Κράνους σε μοτοσυκλετιστές από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας στο Art caffe''

Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018, η Διασωστική Ομάδα Πιερίας βρέθηκε στο  ''Art caffe'' μετά από πρόσκλησή του κ. Ζούνζουρα Κωνσταντίνου. Βασικός σκοπός της επίσκεψης ήταν η παρουσίαση των Α΄ Βοηθειών και της διαδικασίας αφαίρεσης κράνους σε μοτοσυκλετιστές.

Αρχικά, οι παρευρισκόμενοι και οι παρευρισκόμενες του ''Art caffe'' ενημερώθηκαν από τις εκπαιδεύτριες κ. Παπαδοπούλου Μαριάνθη, κ. Μαρανή Άντζελα και κ. Μπέζα Χριστίνα σε θεωρητικό επίπεδο για τις Α΄ Βοήθειες και για τη διαδικασία αφαίρεσης του κράνους.


Έπειτα, ακολούθησε η εξάσκηση πάνω σε βασικές πρακτικές υποστήριξης της ζωής. Πιο συγκεκριμένα, εξασκήθηκαν στον τρόπο προσέγγισης ενός ατόμου που έχει καταρρεύσει και δεν έχει αναπνοή, στην εφαρμογή Θωρακικών Συμπιέσεων και Εμφυσήσεων Διάσωσης (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση), στην Πλάγια θέση Ασφαλείας, αλλά και στον τρόπο της άμεσης Αφαίρεσης του Κράνους σε μοτοσυκλετιστές στον τόπο του ατυχήματος.

Ευελπιστούμε η παρουσία μας στο ''Art caffe'' να ήταν εποικοδομητική, και να λειτούργησε ως έναυσμα για την περαιτέρω ενίσχυση των γνώσεων τους, αλλά και την εφαρμογή αυτών σε μια πιθανή δύσκολη κατάσταση. Εξάλλου, σύμφωνα με το Βρετανό Φιλόσοφο, Herbert Spencer, ο κυριότερος στόχος της εκπαίδευσης δεν είναι η γνώση, αλλά η δράση.
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Ζούνζουρα Κωνσταντίνο για την πρόσκληση και τη φιλοξενία του, αλλά και όλους όσοι παρευρίσκονταν στην παρουσίασή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου