Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

ΑΕ ΚΑΡΙΤΣΑΣ- Μόνο στην Πιερία η φιναλίστ ομάδα έκανε χρήση της απόφασης για το κύπελλο Ελλάδος!

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η κλήρωση της 1ης φάσης του κυπέλλου Ελλάδας. Μιας κλήρωσης, που σύμφωνα με την προκήρυξη του Κυπέλλου Ελλάδας, που είναι αναρτημένη ακόμη και σήμερα στο επίσημο site της ΕΠΟ, θα συμμετείχαν οι 53 Κυπελλούχες ομάδες των ΕΠΣ 2017-2018.

 Η ομάδα της Καρίτσας, καθώς πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις συμμετοχής, όπως αυτές αναφέρονται στην προκήρυξη και ούσα Κυπελλούχος της ΕΠΣ Πιερίας, πλήρωσε το απαιτούμενο παράβολο και απέστειλε εμπρόθεσμα φάκελο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στις 27.7.2018, ώστε να συμμετάσχει στη διοργάνωση του νέου κυπέλου Ελλάδος.

Με μεγάλη μας έκπληξη, όμως, στις 31 Ιουλίου του 2018, μας κοινοποιήθηκε από την ΕΠΣ Πιερίας η απόφαση της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ, σύμφωνα με την οποία στο Κύπελλο Ελλάδας 2018-2019 θα λάβουν μέρος οι ομάδες, που συμμετείχαν στη 2η φάση του Κυπέλλου ερασιτεχνών την περίοδο 2017-2018. Η απόφαση αυτή  ελήφθη έπειτα απο διαμαρτυρία κάποιας φιναλίστ. Με την απόφαση αυτή, η οποία έρχεται σε αντίθεση με την προκήρυξη, αλλά και αντίκειται στον ΚΑΠ, αποκλείεται εντελώς άδικα και χωρίς νόμιμη αιτία η ομάδα μας από τη Διοργάνωση και τη θέση της λαμβάνει ως φιναλίστ η ομάδα του Εθνικού Ν. Κεραμιδίου.

Δε γνωρίζουμε  ποια φιναλίστ διαμαρτυρήθηκε και επεδίωξε να ληφθεί η παραπάνω άδικη και παράνομη απόφαση, ωστόσο, να σημειωθεί ότι στη 2η φάση του Κυπέλλου ερασιτεχνών την περίοδο 2017-2018, 4 κυπελλούχοι από τους 53 δε συνέχισαν, καθώς δεν το επιθυμούσαν και δεν προβλεπόταν κάποια κύρωση γι αυτό. Παράλληλα, υπήρξαν 7 περιπτώσεις ΕΠΣ, όπου δε συνέχισαν στη 2η φάση, ούτε οι Κυπελλούχοι ούτε οι φιναλίστ.  Από  τις 4 περιπτώσεις των Κυπελλούχων ομάδων, στις 2 περιπτώσεις ( ΑΕ Ερμιονίδας και Α.Ε Ξηροβουνίου) οι κυπελλούχοι συμμετείχαν στη σημερινή κλήρωση, καθώς οι φιναλίστ δεν έκαναν χρήση της απόφασης και δε δήλωσαν συμμετοχή, λόγω ηθικού δικαιώματος του Κυπελλουχου.

Στην περίπτωση της Επισκοπής, ο κυπελλούχος Ζωνιανά δεν εκδήλωσε  ενδιαφέρον για το θεσμό.

Μόνο στην ΕΠΣ Πιερίας η φιναλίστ ομάδα  έκανε χρήση της απόφασης αυτής και κατέθεσε φάκελο για να συμμετάσχει στο θεσμό, ενώ γνώριζε ότι η ομάδα μας επιθυμούσε να συμμετάσχει, καθώς είχε ήδη καταθέσει φάκελο συμμετοχής. Φυσικά και είχε το νόμιμο δικαίωμα να το πράξει αυτό, το ζήτημα ειναι αν είχε και το ηθικό δικαίωμα.

Σε κάθε περίπτωση, ευχόμαστε καλή  επιτυχία στον Εθνικό Ν. Κεραμιδίου που θα εκπροσωπήσει την ΕΠΣ Πιερίας στο Κύπελλο Ελλάδας 2018-2019 θεωρώντας τον εαυτό της Κυπελλούχο.

Με εκτίμηση,
Το γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας 
της Α.Ε Καρίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου