Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Ματίνα Δεληβού- Μια σπάνια γυναίκα, μια ηρωίδα της ΖΩΗΣ στο όμορφο Λιτόχωρο!

Ματίνα Δεληβού: Rare Diseases: η τέχνη της Ζωής μέσα από τις σπάνιες παθήσεις, της Τζίνας Δαβιλά
«Να με αφήνω να γελάω.
Να με αφήνω να ονειρεύομαι.
Να με αφήνω
να ζω».
Γιοβάννα

Πώς είναι άραγε η κορυφή του Ολύμπου;
Πώς είναι ο κόσμος από το σπίτι των Θεών, που έρρεαν εν αφθονία το νέκταρ και η αμβροσία;
Πώς είναι ο κόσμος από ψηλά, από την υψηλότερη κορυφή της Ελλάδας;

Οι τυχαίες συναντήσεις καθορίζουν συχνά τις ζωές μας. Το ξαφνικό γίνεται κατάσαρκο. Άνθρωποι ή γεγονότα. Η Ματίνα Δεληβού το 2012 φόρεσε κατάσαρκα την σπάνια ασθένειά της, την έκανε φίλη και την περιφέρει με θάρρος και ανδρεία. Δεν την φοβήθηκε, δεν της χαρίστηκε, της επιβλήθηκε και ίσως την νικήσει. Αυτός είναι ο στόχος της: να βοηθήσει τους γιατρούς να βρουν το φάρμακο της ίασης όλων των σπάνιων παθήσεων του κόσμου. Να βοηθήσει τους συνανθρώπους μας να βρουν το θάρρος να μιλήσουν για τις σπάνιες ασθένειες που τους έλαχαν. Να ανοίξει το δρόμο για την εποχή της προόδου της επιστήμης και στις σπάνιες παθήσεις.

Η Ματίνα πάσχει από την μετάλλαξη δύο γονιδίων, μοναδική πάθηση στον πλανήτη με την δική της μορφή και εξέλιξη. Για τυπικούς λόγους καταγραφής οι γιατροί μιλούν για ένα άτομο στους 100.000 ανθρώπων. Τα τυπικά στατιστικά, τα πραγματικά αναφέρουν οκτώ άτομα ακόμη απ’όλο τον πλανήτη να νοσούν από κάτι παρόμοιο και σίγουρα λιγότερο δύσκολο από τον Γολγοθά της Ματίνας . 

«Τα παιδιά… να σωθούν τα παιδιά. Πρέπει να βοηθήσω τα παιδιά». Αυτό λέει διαρκώς. Να εμψυχώσει τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Συμβολισμοί που για άλλους είναι ψιλά γράμματα, για την Ματίνα είναι στάση ζωής που αποζημιώνει τους εκλεκτούς. Σηκώνει τα πανό για να μεταφέρει το μήνυμα «Ελευθερωθείτε από όλες τις αγκυλώσεις, ζήστε την ομορφιά της ζωής και με τις σπάνιες ασθένειες, κερδίστε τη ζωή ακόμα κι αν οι γιατροί σας λένε ότι δεν μπορείτε. Ο άνθρωπος μπορεί να κάνει τα πάντα. Ζήστε και αγαπήστε με πάθος τη ζωή και τους ανθρώπους». Έχει θάρρος, υγιές πείσμα, σπάνια θέληση, ψυχική αντοχή και πάθος για τη ζωή. Και επιθυμεί το σήκωμα των πανό να γίνει από όλους τους ανθρώπους με σπάνιες ασθένειες απ’άκρη σ’άκρη της Ελλάδας. Από την Ορεστιάδα μέχρι το Καστελόριζο.

Με την σημαντική βοήθεια του Γενικού Επιτελείου Στρατού και το προσωπικό ενδιαφέρον του Αρχηγού του ΓΕΣ Αντιστράτηγου κου Αλκιβιάδη Στεφανή, η Ματίνα Δεληβού ανέβηκε στην κορυφή του Ολύμπου. Κοντά της ο Ελληνικός Στρατός – πάντα αρωγός στις ευγενείς προσπάθειες των ανθρώπων – και τα Στελέχη των Καταδρομών με τον Διευθυντή των Ειδικών Δυνάμεων Υποστράτηγο κο Νικόλαο Χιονή. Ήταν μια συγκροτημένη αποστολή με στόχο ιερό και αγνό.

Σήμερα 16 Αυγούστου που γιορτάζει ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο κος Αλκιβιάδης Στεφανής, που γιορτάζει διπλά όλη η Ελλάδα την Μεγαλόχαρη και την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτικών που ήταν παράνομα κρατούμενοι στις φυλακές της Τουρκίας για 167 ημέρες, η Πόρτα στρώνει κόκκινα χαλιά για να υποδεχθεί την κα Ματίνα Δεληβού, μια σπάνια γυναίκα που απλώνει με γενναιότητα το χέρι, όχι ως επαίτης για να ζητήσει βοήθεια, αλλά για να μας οδηγήσει στις δικές μας απάτητες κορυφές.
Γίνεται η ίδια υπόδειγμα δύναμης υπενθυμίζοντάς μας ότι σε τούτη τη ζωή ήρθαμε για να ενωθούμε, να συμπορευτούμε, να νοιώσουμε, να νικήσουμε μαζί ό,τι μας κρατά δέσμιους σε υπόγειες ή φοβισμένες διαδρομές. Την  ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη. Για ό,τι είπαμε και είναι δημοσιοποιήσιμο και για ό,τι κρατάμε οι δυο μας.

Καλή ανάγνωση!
Τζίνα Δαβιλά
Πηγή: iporta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου