Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

«Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης» και Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας τίμησαν την επέτειο αποκατάστασης της δημοκρατίας στη χώρα μας!

Με συναυλία αφιέρωμα
         Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
  ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
      Με την ευκαιρία της τεσσαρακοστής  τέταρτης επετείου της αποκατάστασης της δημοκρατίας στη χώρα μας, η Εφορεία Χορωδίας της Εταιρείας Πιερικών Μελετών «Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης» σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας παρουσίασε στο πλαίσιο του 47ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2018, το έργο σταθμό της ελληνικής μουσικής, το αριστουργηματικό λαϊκό ορατόριο «Άξιον Εστί» του Μίκη Θεοδωράκη.
Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε και πάλι από τη χορωδία της Εστίας πριν από τριάντα οκτώ χρόνια. Μαζί με το «Άξιον Εστί» το κοινό απόλαυσε για πρώτη φορά μέσα από το πολιτιστικό θεσμό του Φεστιβάλ Ολύμπου, την  αντιπολεμική καντάτα του Μίκη Θεοδωράκη «Μαουτχάουζεν», σε κείμενα του Ιάκωβου Καμπανέλλη, άλλα  σε καινούργια όμως ενορχήστρωση από την Μαρία Καραγιάννη και με ερμηνεύτρια  την Ρώνια Τοπαλίδου.

  Η συναυλία ήταν προγραμματισμένη να παρουσιασθεί στο αρχαίο θέατρο Δίου το βράδυ της Δευτέρας 23 Ιουλίου 2018, αλλά λόγω της έντονης βροχόπτωσης, η εκδήλωση μεταφέρθηκε το ίδιο βράδυ μετά από συντονισμένες προσπάθειες της εφορείας χορωδίας της Ε.Π.Μ. και του τμήματος ενημέρωσης του ΟΡ.ΦΕ.Ο. και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου και 5ου Γ.Ε.Λ. Κατερίνης (Πολυκλαδικό), Μάλιστα παρά το μικρό εκ των πραγμάτων χρονικό διάστημα της ενημέρωσης του κοινού για την αλλαγή  του χώρου, οι πολίτες της Πιερίας τίμησαν με την παρουσία τους τη συναυλία με υπερκάλυψη των θέσεων της συγκεκριμένης αίθουσας.
  Τα κορυφαία έργα απέδωσαν εξαιρετικά οι χορωδοί της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης συνεπικουρούμενοι από χορωδούς της Δημοτικής Χορωδίας Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης», τα μέλη της ορχήστρας, οι σολίστες, Ρώνια Τοπαλίδου, Γιάννης Χαρίσης και Δημήτριος Χωνός, ο  αναγνώστης των κειμένων, Γιώργος Βατουσιάδης και ο παρουσιαστής, Ηλίας Παπάζογλου. Όλοι οι συντελεστές καθοδηγούμενοι υπό την διεύθυνση του μαέστρου Ευθύμιου Μαυρίδη απέδωσαν ιδανικά το ρόλο τους, δίδοντας  τον καλύτερο εαυτό τους, αποζημιώνοντας με το παραπάνω τους θεατές που κατέκλυσαν την αίθουσα επανακαλώντας τους στο τέλος στη σκηνή για ακόμα περισσότερα ακούσματα.

  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφεριάρχης Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας , Σοφία Μαυρίδου, ο πρόεδρος του διοργανωτή Οργανισμού του 47ου Φεστιβάλ Ολύμπου, Γρηγόρης Παπαχρήστος, ο Ταξίαρχος της 24ης  Ταξιαρχίας, Ζαχαρίας Ζαχαρόπουλος, ο πρόεδρος του Διαπολιτισμικού Συλλόγου «Μακεδονία» Βιέννης  Χαρίλαος Ζήκος, ο Περιφερειακός Κάντορας της Rhein-Erft-Kreis, Manfred Hettinger και πλήθος κόσμου.
  Η Εφορεία Χορωδίας της Ε.Π.Μ. ευχαριστεί όλους τους ακροατές οι οποίοι αψηφώντας τον καιρό τίμησαν και στήριξαν με την παρουσία τους την συναυλία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Αντιπεριφερειάρχη  Σοφία Μαυρίδου η οποία πέρα από την τιμητική της  παρουσία στην εκδήλωση, στέκεται δίπλα στη χορωδία, στηρίζει το έργο της και είναι πάντα αρωγός των προσπαθειών της. Τέλος και πάνω από όλα ευχαριστεί όλους τους χορωδούς της Ε.Π.Μ. και της Δημοτικής Χορωδίας «Ιωάννης Σακελλαρίδης» και τα μέλη της ορχήστρας για τον κόπο, την επιμέλεια και την επιμονή τους για την πραγμάτωση του εγχειρήματος αυτού.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΗΣ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου