Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.- Τέθηκαν σε κίνδυνο ζωές ανθρώπων εφέτος το καλοκαίρι από δάγκωμα οχιάς (Κατερίνη, Πελοπόννησο, νησιά κα)!

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. - Τα Νοσοκομεία δεν διαθέτουν αντιοφικό ορό (για δείγματα από οχιές)
Με δελτίο τύπου της (17/8/2018), η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων) καταγγέλλει την έλλειψη αντιοφικού ορού στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Μεταξύ άλλων η  Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. αναφέρει:

- Το αντίδοτο επιβάλλεται να είναι διαθέσιμο στα Τμήματα των Επειγόντων Περιστατικών στα Νοσοκομεία όλης της χώρας, ειδικά της υπαίθρου. Κι όμως εφέτος το Υπουργείο Υγείας δεν φρόντισε τα Νοσοκομεία να διαθέτουν το εν λόγω αντίδοτο.

- Προσπαθούν να επιτύχουν τα υπερπλεονάσματα περιορίζοντας τις δαπάνες. Θέτουν την Δημόσια Υγεία για λίγα ευρώ σε κίνδυνο. Ο αντιοφικός ορός (για δείγματα από οχιές) κοστίζει 120€ περίπου και είναι δύο τύπων (εταιρειών) που χρησιμοποιούνται για δαγκώματα από τα είδη οχιάς που υπάρχουν στην χώρα μας.

- Εξαιτίας της έλλειψης αντιοφικών ορών τέθηκαν σε κίνδυνο ζωές ανθρώπων εφέτος το καλοκαίρι από δάγκωμα οχιάς (Κατερίνη, Πελοπόννησο, νησιά κα).

- Αυτό που συμβαίνει σήμερα μέσα στο καλοκαίρι είναι ασύλληπτο. Για πέντε-δέκα χιλιάδες ευρώ τίθεται σε κίνδυνο οι ζωές των ανθρώπων. Δείχνει μεγάλη προχειρότητα και την προτεραιότητα της κυβέρνησης που θέτει πάνω από τις ζωές των ανθρώπων τα υπερπλεονάσματα.


Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο τύπου της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. εδώ: http://www.poedhn.gr/deltia-typoy/item/3392-ta-nosokomeia-den-diathetoun-antiofiko-oro-gia-deigmata-apo-oxies
Πηγή: Πιερική Αλήθεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου