Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Ο ποδηλατόδρομος της Κατερίνης!

Ένα ποδηλατόδρομο αλλιώτικο από τους άλλους, μάλλον κατά τα πρότυπα του Άμστερνταμ επιθυμεί να κατασκευάσει η δημοτική αρχή της πόλης.

Ο δρόμος θα είναι διπλής κυκλοφορίας, θα αρχίζει από τον υπό διαμόρφωση χώρο της υπογειοποίσησης, θα φτάνει στην πλατεία Ελευθερίας και δια της οδού Βάρναλη στο  Νοσοκομείο και στη συνέχεια δια της  Παρθενίου Βαρδάκα στην οδό Τερζοπούλου.

Είναι μια ενδιαφέρουσα μελέτη που σκοπό έχει να εντάξει το ποδήλατο στη ζωή της Κατερίνης  δημιουργώντας το ανάλογο δίκτυο. Το κόστος ανέρχεται σε 2.5 εκατ. ευρώ.

Η πρόταση βρήκε σύμφωνους του δημοτικούς συμβούλους, μάλιστα η Γν. Χαϊλατζίδου ζήτησε να υπάρχει σύνδεση με τα πολλά σχολεία που βρίσκονται κατά μήκος της οδού Τερζοπούλου  και με το Σταθμό των τραίνων, όμως γίνεται  σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις.

Την πρόταση βρήκε ενδιαφέρουσα ο Θανάσης Λιακόπουλος, λέγοντας ότι το ποδήλατο και λόγω κρίσης, είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση και ζήτησε να πληροφορηθεί αν η νέα μελέτη λαμβάνει υπόψιν  την μελέτη Βλαστού που  εκπονήθηκε πριν μερικά χρόνια για την Κατερίνη.
Πηγή: Ολύμπιο Βήμα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου