Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Η Σκωτσέζικη Haddington Athletic αποχαιρετά τον δημοφιλή Χάρη Αλυσανδράτο!

Αρχικά στις σειρές των αποχαιρετιστηρίων θέσεων μας είναι ο Χάρης Αλυσανδράτος, ο δημοφιλής μας Έλληνας τερματοφύλακας - πράγματι ένας Έλληνας θεός στα κανονικά μάτια των Millfield. Το συμβόλαιο του Χάρις έληξε στις 31 Μαΐου και έπαιξε το τελευταίο παιχνίδι για εμάς δύο μέρες αργότερα με τη νίκη 2-1 επί της Whitburn Juniors.
Ο Χάρης, 29 ετών,  ήρθε στη Σκωτία το περασμένο καλοκαίρι αφού εγκατέλειψε τον προηγούμενο σύλλογό του, τον Διαγόρα Σεβαστής, ο οποίος είχε παίξει στην τρίτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά είχε συγχωνευθεί πρόσφατα με άλλη ομάδα.

Εμείς τον γνωρίσαμε όταν δοκιμάστηκε στο Haddington με την Berwick Rangers και υπέγραψε συμφωνία ενός έτους στις αρχές Αυγούστου, παρόλο που η διεθνής του εκκαθάριση δεν έφτασε εγκαίρως για να κάνει το ανταγωνιστικό του ντεμπούτο την 3-1 ήττα στο St Andrews United στις 12 Αυγούστου.
Ο Haris συνέχισε να κάνει τριάντα ανταγωνιστικές εμφανίσεις για το Hi Hi, διατηρώντας επτά καθαρά φύλλα (με το μηδέν στην εστία του) και θα τον θυμόμαστε ως τον τελευταίο, σε μια μακρά σειρά καλών τερματοφύλακων που έχουν φυλάξει το δίχτυ στην ομάδα μας. Θα χρειαζόταν πολύς χρόνος για να μιλήσει εδώ οι εξαιρετικές εμφανίσεις που ο Haris πραγματοποίησε, με δύο παίκτες να έρχονται στο παιχνίδι Whitburn λιγότερο από ένα μήνα πριν, αλλά δεν αμφισβητείται ότι οι εμφανίσεις του έπρεπε να έχουν αξίζει λίγα σημεία εποχή.

Δεν είναι επί του παρόντος γνωστό ποια είναι τα σχέδια του Χάρις, αλλά ό, τι κι αν επιλέξει να κάνει, είτε στη Σκωτία, είτε στην Ελλάδα είτε αλλού, είναι αυτονόητο ότι όλοι στο Μίλφιλντ το επιθυμούμε  και το ευχόμαστε, γιατί αντιμετώπισε πολύ θετικά τις προκλήσεις ενός άγνωστου ξένου ποδοσφαιρικού περιβάλλοντος και έκανε μια μεγάλη και καλή εντύπωση τον καιρό που ήταν μαζί μας.
Ας ελπίσουμε ότι θα τον δούμε ξανά σε κάποιο στάδιο στο μέλλον.

Σου ευχόμαστε τα καλύτερα Haris!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου