Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ανάγκη για παροχή βοήθειας σε ρουχισμό, τρόφιμα και φάρμακα!

Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας,
Σήμερα το πρωί, μετά από επικοινωνία με εθελοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στις πληγείσες περιοχές της Αττικής, πληροφορηθήκαμε πως δεν υπάρχει απολύτως καμία ανάγκη για  παροχή βοήθειας σε ρουχισμό, τρόφιμα και φάρμακα, παρά μόνο σε αίμα.
Για τον λόγο αυτό η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας δεν εξέδωσε καμία ανακοίνωση για συγκέντρωση βοήθειας.

Οι Κοινωνικές Δομές του Καπνικού Σταθμού διαθέτουν αυτή τη στιγμή περισσότερους από 10 τόνους τρόφιμα, κλινοσκεπάσματα, ενδύματα υποδήματα και φάρμακα τα οποία προσφερθήκαμε από την πρώτη στιγμή να διαθέσουμε στους συνανθρώπους μας, έτσι όπως κάναμε και στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις. Μάλιστα, σήμερα το πρωί, μεγάλη ποσότητα ιατροφαρμακευτικού υλικού επιλέξαμε να παραδοθεί στο Νοσοκομείο της πόλης μας και όχι να σταλεί στις πληγείσες περιοχές.

Η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας να συνεισφέρει στην προσπάθεια ανακούφισης και ενίσχυσης των πυρόπληκτων ήταν τόσο μεγάλη, με αποτέλεσμα οποιαδήποτε άλλη βοήθεια να δημιουργεί πλέον πρόβλημα στους υπεύθυνους συντονισμού. «Η ανταπόκριση του κόσμου είναι τόσο συγκινητική! Μέσα σε ελάχιστο χρόνο έχουν συγκεντρωθεί τέτοιες ποσότητες υλικών, που δεν ξέρουμε που και πως να τα αποθηκεύσουμε» μας ανέφεραν φίλοι που βρίσκονται στην περιοχή.

Έκκληση να μην στέλνουν άλλα είδη ρουχισμού και τρόφιμα στο δήμο Ραφήνας και Πικερμίου κάνει ο αντιδήμαρχος Γιώργος Κοκκόλης.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας θα ενημερώσει τα μέλη της και όλους τους πολίτες σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη για συγκεκριμένα υλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου