Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ- Αντιδράσεις σε Πανελλήνιο επίπεδο για τις φιναλίστ των τελικών. Πιο κοντά στην συμμετοχή τους οι κυπελλούχες ομάδες!

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει σε πανελλήνιο επίπεδο η προοπτική να αγωνισθούν στο κύπελλο Ελλάδος οι ομάδες που ώς φιναλίστ αγωνίσθηκαν στον τελικό των ενώσεων τους και όχι αυτές που κατέκτησαν το κύπελλο αλλά δεν δήλωσαν συμμετοχή στο κύπελλο Ελλάδος.

Τα νέα δεδομένα ανατρέπουν το χθεσινό δημοσίευμα του Pieriasport που ανέφερε πως ο Εθνικός Ν. Κεραμιδίου θα πάρει μέρος στο Κύπελλο Ελλάδος και όχι η κυπελλούχος ΑΕ Καρίτσας. Όπως ήταν λογικό η αρχική προοπτική για τις φιναλίστ φαίνεται να ανατρέπεται γιατί υπάρχει το καταστατικό της διοργάνωσης και όλα δείχνουν πως η ΕΠΟ  θα λειτουργήσει τελικά βάση του καταστατικού της το οποίο αναφέρει τα εξής:

Άρθρο 3: Δήλωση Συμμετοχής/Παράβολο

Οι ομάδες έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν στην Ε.Π.Ο., έως την Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018 και ώρα 15:00, Δήλωση Συμμετοχής σε ειδικό έντυπο, που θα γίνει γνωστό στις ομάδες, μέσω δημοσιοποίησης στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.
Στην περίπτωση μη υποβολής δήλωσης συμμετοχής από υποχρεούμενη ομάδα επιβάλλονται οι ποινές του άρθρου 39 παρ. 2 του Κ.Α.Π.
Εξαιρούνται οι Κυπελλούχοι των Ε.Π.Σ. μόνο για την αγωνιστική περίοδο 2018 - 2019 καθώς και οι Φιναλίστ στην περίπτωση που πάρουν την θέση Κυπελλούχου ο οποίος δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στην εν λόγω διοργάνωση.
Από την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα ισχύουν για όλους οι ποινές του ανωτέρω άρθρου.

Οι φιναλίστ ομάδες που θα πάρουν τη θέση του Κυπελλούχου, έχουν υποχρέωση  να υποβάλλουν τη δήλωση συμμετοχής έως την Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018 και ώρα 15:00.

Με δεδομένα τα παραπάνω και σύμφωνα με τις τελευταίες μας πληροφορίες, η ΑΕΚ θα είναι η ομάδα που εκπροσωπήσει την Πιερία στον θεσμό, κρατώντας πάντα σε κάθε περίπτωση τις επιφυλάξεις μας γιατί στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο είναι προϊόν περίεργο και ...ασταθές...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου