Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Καραγκούνης: «Ελπίζω στο νέο πρωτάθλημα να κρίνονται οι νικητές στο γήπεδο»

Ο Γιώργος Καραγκούνης μίλησε στον ARENA FM 89,4 για τα δομικά προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, το Μουντιάλ, τον Παναθηναϊκό και ευχήθηκε με… νόημα στο νέο πρωτάθλημα τα παιχνίδια να κρίνονται στους αγωνιστικούς χώρους!

Μεταξύ άλλων είπε:

Για το έπος του 2004: «Όλοι όσοι ζήσαμε την Πορτογαλία είμαστε ευλογημένοι, αυτό δεν είχε ξαναγίνει, μια δεκαετία να είναι η Εθνική ομάδα στις δέκα ή ακόμα και στις οχτώ κορυφαίες ομάδες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου».

Για την μη αξιοποίηση εκείνης της τεράστιας επιτυχίας: «Όχι μόνο δεν αξιοποιήθηκε εκείνη η επιτυχία αλλά δυστυχώς κάναμε βήματα πίσω. Όταν δεν έχεις υποδομές, όταν ακόμα η Εθνική ομάδα μετά από εκείνη την τρομερή επιτυχία δεν έχει το δικό της σπίτι, δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε κάτι άλλο. Δεν σκεφτήκαμε μακροπρόθεσμα και εννοώ τους παράγοντες που είχαν τις τύχες του ελληνικού ποδοσφαίρου και την Πολιτεία, που δεν αξιοποίησε τίποτα από εκείνη την επιτυχία».

Για το Μουντιάλ: «Πολλά φαβορί έμειναν εκτός, όπως η Γερμανία και η Ισπανία. Θεωρώ ότι η Βραζιλία ήταν η πιο άτυχη γιατί αποτέλεσε μία από τις καλύτερες ομάδες που κατέβασε τα τελευταία χρόνια και άξιζε κάτι παραπάνω, αλλά αυτά έχει το ποδόσφαιρο».

Για τον αυριανό τελικό: «Οι Κροάτες έχουν παίκτες παγκοσμίου κλάσεως. Και στις προηγούμενες μεγάλες διοργανώσεις είχαν πολύ καλούς παίκτες, αλλά δεν είχαν καταφέρει να παίξουν ομαδικά, τώρα που παίζουν ο ένας για τον άλλον, έφτασαν δίκαια στον τελικό. Σε έναν τελικό είναι 50-50 οι πιθανότητες. Είναι πολύ δυνατές και οι δύο ομάδες. Η Κροατία έδειξε στα ματς που δεν είναι φαβορί πως τα πάει καλύτερα, όπως με την Αγγλία».

Για τον MVP του Μουντιάλ: «Ο Μόντριτς, ο Πέρισιτς και ο Ράκιτις για τους Κροάτες και ο Καντέ, ο Γκριζμάν και ο Βαράν για τους Γάλλους».

Για την τρέχουσα ελληνική επικαιρότητα και το νέο πρωτάθλημα: «Υπάρχουν προβλήματα συνέχεια. Εύχομαι στο νέο πρωτάθλημα να γίνουν ωραία παιχνίδια με θέαμα. Να μην υπάρχει βία, να μπορεί να πάει ο καθένας και με τα παιδιά του στο γήπεδο, να μην πηγαίνει να δει ένα ματς και να φεύγει μετά από τέσσερις ώρες από το γήπεδο. Να τελειώνουν τα παιχνίδια στην ώρα τους και να υπάρχουν νικητές μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Για την κατάσταση στον Παναθηναϊκό: «Υπάρχουν δυσκολίες. Ευχόμαστε όλοι ο Παναθηναϊκός να βρει τον δρόμο του γιατί είναι πολύ μεγάλη ομάδα».
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου