Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Φεστιβάλ Ολύμπου: «… ο Ρεμπέτης κι ο Σερ»

«… ο Ρεμπέτης κι ο Σερ». Αλλιώς, τα τραγούδια του Μάρκου Βαμβακάρη και του Γρηγόρη Μπιθικώτση ενωμένα σε μια παράσταση.
Με διαφορετικά λόγια …εκεί όπου συναντούνται οι θύμησες, οι ιστορίες και οι ήχοι δυο ανθρώπων που άφησαν το στίγμα τους στην ελληνική μουσική και, γιατί όχι, και την ιστορία. Δύο ρομαντικοί παραβάτες ενώνονται με καταξιωμένους ερμηνευτές που στήνουν ένα σύνολο υψηλής αισθητικής.

Δηλαδή μια παράσταση η οποία τα έχει όλα: έχει μουσική, δραματοποιημένες αφηγήσεις συνοδεία πιάνου, τραγούδι, χορό. Όλα συνδέουν νοσταλγικά εποχές, ήχους και συναισθήματα πρωτίστως μέσα από τα μάτια των παιδιών των καλλιτεχνών, δηλαδή του Στέλιου Βαμβακάρη και της Άννας Μπιθικώτση πλαισιωμένων από μια σειρά σημαντικών ερμηνευτών όπως οι: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Λεωνίδας Μπαλάφας, Σοφία Παπάζογλου, Παντελής Θεοχαρίδης, Εβελίνα Αγγέλου, Σωτήρης Δογάνης, Νίκος Γραίγος και Ελεάννα Φινωκαλιώτη.

 Ένα μουσικό ταξίδι που έχει ιστορικά στοιχεία, προβάλει όμως και αθέατες για τον πολύ κόσμο στιγμές της προσωπικής ζωής του Ρεμπέτη και του Σερ. Μια σύνθεση ήχων και εικόνων για ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο. Μια μουσική παράσταση γεμάτη Ελλάδα στον ξεχωριστό χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Δίου. Ένα μουσικό αντάμωμα που αποδεικνύει πως στην καλή μουσική δεν υπάρχουν «ταμπέλες».

Μαζί τους και μια 7μελής ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Καραγιάννη.       
Η Άννα Μπιθικώτση είναι συγγραφέας, στιχουργός, αρθρογράφος, παραγωγός μουσικών παραστάσεων, ιδρυτής και δημιουργός της Λαϊκής Ορχήστρας Μπιθικώτση. Ο Στέλιος Βαμβακάρης είναι από τα… 12 επαγγελματίας μουσικός κι από τους πρωτοπόρους που ασχολήθηκαν με τις κοινές ρίζες του ρεμπέτικου και των αμερικανικών blues. Αμφότεροι καλλιτέχνες με εξαιρετικό προσωπικό στιλ οι οποίοι είχαν ένα επιπλέον κίνητρο για αυτή τη συνεργασία: Να δώσουν στο ευρύ κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει μέσα από τα δικά τους μάτια τους γονείς και τη βαριά κληρονομία τους. Μια παράσταση, τέλος, η οποία συμβαδίζει χρονικά και με την επίσημη ένταξη της μουσικής παράδοσης του Ρεμπέτικου στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο της UNESCO για την «Αϋλη Πολιτιστική Κληρονομία της Ανθρωπότητας».

Τέλος, είναι και μια παράσταση ανθρωπιάς καθώς έχει και έναν άκρως φιλανθρωπικό σκοπό διότι στηρίζει τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών και το Κέντρο Σκύλοι Οδηγοί Τυφλών Ελλάδος.

Τόπος: Αρχαίο Θέατρο Δίου
Χρόνος: Κυριακή 08 Ιουλίου 2018
Ώρα έναρξης: 21: 30
Εισιτήριο:  Ταμείο 15 ευρώ
Προπώληση, φοιτητικό, μαθητικό, ανέργων, Αμέα: 12 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου