Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

ΤΡΑΓΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΙΩΤΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ-"Το 6μηνο βρέφος στη Ν. Μάκρη το πρώτο θύμα. Ο πατέρας του συνάδερφος που επιχειρούσε στην κατάσβεση της φωτιάς"

Μια απίστευτη μαρτυρία φιλοξενεί η προσωπική σελίδα σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, με γνωστό Κατερινιώτη πυροσβέστη να κάνει αναφορά στην προσωπική τραγωδία που βιώνει συνάδελφος του στην Αττική. Μια τραγωδία που καταμαρτυρά την αυταπάρνηση, τον επαγγελματισμό, το ισχυρό αίσθημα ευθύνης που τους διακατέχει και των ηρωισμό αυτών των ανθρώπων, αυτών των Ελλήνων ηρώων, που δε διστάζουν να ριχτούν στις φλόγες για να διασώσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Την ώρα που ο ήρωας Έλληνας πυροσβέστης, συνάδελφος του Κατερινιώτη που κάνει την αναφορά, ριχνόταν στις φλόγες γιατί τον καλούσε να υπερασπιστεί τον εκτεθειμένο στον θάνατο και την καταστροφή εκείνη την ώρα συνάνθρωπο του, το σπίτι του φλέγονταν. Το 6μηνο παιδάκι του έχανε τη ζωή του και η γυναίκα του στην προσπάθεια της να σώσει την ζωούλα του και την δική της, κατέληξε στην εντατική.

Τι λόγια να υπάρχουν άραγε να παρουσιάσεις το δράμα αυτού του ανθρώπου...
Τι λέξεις θα μπορούσαν να κάνουν αναφορά στο μεγαλείο αυτού του ήρωα...
Τόσος πόνος, τόσο κακό εξαπλωμένο γύρω σε αυτούς τους ανθρώπους, που είδαν τις περιουσίες και τις ζωές τους να διαλύονται μέσα σε λίγες στιγμές!

Σοκάρει λοιπόν το κείμενο του Κατερινιώτη πυροσβέστη.
Και σε τέτοιες περιπτώσεις, τα λόγια χάνουν την αξία τους:

"Λίγο πρίν την άφιξη μας στο Μάτι,το πρώτο δυσάρεστο που μας μετέφερε Συνάδελφος μας ήταν ότι το πρώτο θύμα....το 6 μηνών βρέφος, ήταν παιδί Συναδέλφου της Νέας Μάκρης που εκείνη την ώρα συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης.
Ήταν η πρώτη σφαλιάρα από τις πολλές που δεχτήκαμε....

Το παιδί θα βαφτιζόταν στις 16 Σεπτεμβρίου.
Μία δικιά μας οικογένεια θα ζούσε την χαρά ενός μεγάλου Μυστηρίου.
Αντ'αυτού ο Συνάδελφος βρίσκεται δίπλα στην γυναίκα του στην εντατική.

Καλή δύναμη στον Συνάδελφο που άφησε πίσω την οικογένεια του για να επιτελέσει το λειτούργημα του Πυροσβέστη.
Ευχόμαστε όλοι να επανέλθει η Μαργαρίτα....."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου