Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Στον απόηχο των εγκαινίων του 47ου Φεστιβάλ Ολύμπου

Τελετή εγκαινίων του 47ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2018, δεύτερο μέρος. Σε συνάντηση εργασίας της διοίκησης του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου με τους επίσημους προσκεκλημένους, όπου μεταξύ απονομής αναμνηστικών και εποικοδομητικού διαλόγου, ολοκληρώθηκε η πρεμιέρα του φετινού Φεστιβάλ Ολύμπου.

Η Τσεχική Δημοκρατία είναι η τιμώμενη χώρα αυτής της χρονιάς. Την εκπροσώπησε ο Πρέσβης Jan Bondy, ο οποίος με την παραλαβή του γλυπτού αντιγράφου (συλλογή του μουσείου του Δίου) από το μέλος της διοίκησης και υπεύθυνο εθελοντισμού, Γεώργιο Σαμαλή, επισήμανε την εξαιρετική τιμή που επιφύλαξε στη χώρα του ο ΟΡ.ΦΕ.Ο. δηλώνοντας παράλληλα ότι το αναμνηστικό θα του θυμίζει την γοητευτική Πιερία και τον πολιτισμό της. Ο κ. Σαμαλής τόνισε την άψογη συνεργασία των δύο πλευρών, η οποία δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουν οι θεατές τον Τσέχικο πολιτισμό και την πνευματική δυναμική της τιμώμενης χώρας.

Με τη σειρά του ο πρόεδρος του Οργανισμού, Γρηγόρης Παπαχρήστος, παραδίδοντας ζωγραφικό πίνακα από την Συλλογή Κωστάκη ( Ρωσική πρωτοπορία)  στην Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού , Μαρία Βλαζάκη,  εξέφρασε την μεγάλη χαρά και ικανοποίηση των ανθρώπων του ΟΡ.ΦΕ.Ο. τόσο για την παρουσία της στην τελετή των εγκαινίων όσο και τον εύστοχο τρόπο με τον οποίο ανέδειξε την πολύμορφη και πολυποίκιλη δραστηριότητα του θεσμού του Φεστιβάλ Ολύμπου τόσο στον πολιτισμό, όσο και στην ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων της Πιερίας, καθώς και στην ανάπτυξη της διεθνούς πολιτισμικής διπλωματίας.

«Για μένα ήταν μια ευχάριστη εμπειρία η επαφή μου με το φεστιβάλ Ολύμπου» απάντησε η κ. Βλαζάκη, καταλήγοντας: « Κύριε πρόεδρε από την πλευρά μου θα έχετε την πλήρη υποστήριξη στις πρωτοβουλίες σας. Συγχαρητήρια για το τόσο ενδιαφέρον πρόγραμμα του 47ου Φεστιβάλ Ολύμπου».

Τέλος στην καθόλα αξιόλογη και ευρέως γνωστή από το τεράστιο επιστημονικό της έργο στις Αιγές,  αρχαιολόγο,  Αγγελική Κοτταρίδη, παρέδωσε το λεύκωμα των «40χρονων Φεστιβάλ Ολύμπου», ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού, Νικόλαος Πασχαλούδης, Στην κ. Κοτταρίδη, ο κ. Πασχαλούδης  γνωστοποίησε τη μεγάλη χαρά της διοίκησης για την τιμητική της παρουσία στα εγκαίνια και της επισήμανε ότι θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μια συνεργασία μαζί της. Ιδιαίτερα χαρούμενη και ικανοποιημένη η κ. Κοτταρίδη αφού δήλωσε εντυπωσιασμένη από την δραστηριότητα του ΟΡ.ΦΕ.Ο. προσκάλεσε στις Αιγές το διοικητικό συμβούλιο του Φεστιβάλ Ολύμπου σε μια επίσκεψη-ξενάγηση  στην βασιλική μητρόπολη των αρχαίων Μακεδόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου