Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-Συγκλονίζουν με την μαρτυρία τους οι Ναυαγοσώστες: "Κάναμε 30 και πλέον λεπτά ΚΑΡΠΑ αλλά ο άνθρωπος ήταν ήδη νεκρός!

Δυο ναυαγοσώστες απο την περιοχή μας έδωσαν μεγάλη μάχη για να κρατήσουν στην ζωή τον άτυχο άντρα που τελικά δεν τα κατάφερε πρίν λίγες ώρες στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Παραλία και Ολυμπιακή Ακτή (Κατερινόσκαλα).

Χάρης Τερζόπουλος και Άδωνις Κιουρτζίδης, επι 30 και πλέον λεπτά προσπαθούσαν με κάθε τρόπο, δίνοντας ΚΑΡΠΑ και κάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να επαναφέρουν τον 70χρονο, χωρίς τελικά ο λουόμενος να τα καταφέρει αφού και πρίν τις πρώτες βοήθειες, τα ζωτικά του σημεία ήταν ήδη νεκρά.

Είμαστε πάνω απο το θύμα 30 λεπτά δίνοντας ΚΑΡΠΑ χωρίς όμως τελικά να καταφέρουμε. 

Συγκλονίζει η μαρτυρία του ενός απο τους δυο ναυαγοσώστες που είχαν υπηρεσία την ώρα του περιστατικού. Ο Χάρης Τερζόπουλος έκανε με τον συνεργάτη του Άδωνι Κιουρτζίδη ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για τον άτυχο άντρα:

"Ήταν την στιγμή που έβγαζα τον κόσμο απο την θάλασσα για την προστασία του και επέστρεφα στον πύργο μου με τα πόδια, με φώναξαν ότι κάτι συμβαίνει! 

Έφτασα στο περιστατικό και είδα τον άνθρωπο στην άμμο και απο πάνω του φίλοι του! 
Άμεσα έψαξα για ζωτικά σημεία όμως δεν βρήκα οπότε πήγα στο βήμα της κάρπας! 
Κάλεσα τον δεύτερο ναυαγοσώστη ο οποίος ήρθε άμεσα και εγώ με αυτόν δίναμε καρπα για περίπου μισή ώρα! Το ΕΚΑΒ λόγο κίνησης, βροχής και κακοκαιρίας άργησε όμως ο άνθρωπος ήταν ήδη νεκρός! 
Απο πλευράς μου λέω πως είναι πιθανόν ο άνθρωπος να πνίγηκε απο αναρρόφηση λόγο φαγητού! 

Όπως και να έχει σε τέτοιες περιπτώσεις, εμείς είναι δύσκολο να τον βρούμε έγκαιρα διότι δεν πανικοβάλλεται άρα δεν εντοπίζεται,  οπότε είναι λίγες πιθανότητες ζωής..
Μαζί μας ήταν και ο επόπτης ναυαγοσώστης Δημήτρης Τσιγκαρόπουλος..."
*φωτο αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου