Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ 1928-2018 - 90 χρόνια ιστορίας!

Ο ΜΓΠΣ ΑΠΟΛΛΩΝ Λιτοχώρου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της κωμόπολης και από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα έχει σηματοδοτήσει την οργάνωση του πολιτισμού, του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου στον τόπο. Αποτελεί τον μεγαλύτερο Σύλλογο και με την παρουσία και δράση του συμβάλλει στην πρόοδο και προβολή του Λιτοχώρου.

1928-2018, 90 χρόνια ιστορίας. Το παρόν βιβλίο επιβεβαιώνει την πρωτοπορία του ιστορικού Συλλόγου. Πρόκειται για πολυτελές λεύκωμα, 230 πολύχρωμων σελίδων, διαστάσεων 29 x 24 cm. Ο δεύτερος αυτός τόμος είναι χωρισμένος σε δύο μέρη: Στο πρώτο μέρος αναλύεται η περίοδος 2008-2018, ενώ στο δεύτερο μέρος ανατροφοδοτείται η ιστορία του Συλλόγου μέσα στην αχλή του χρόνου. (Στον πρώτο τόμο «1928-2008, 80 χρόνια» έγινε μια πλήρης και εμπεριστατωμένη παρουσίαση της ιστορικής του διαδρομής...).

Το υλικό και τα στοιχεία που παρουσιάζονται στο λεύκωμα, μας δίνουν τη δυνατότητα να εννοήσουμε τη διαδρομή του ΑΠΟΛΛΩΝΑ, να νιώσουμε υπερήφανοι και να μάθουμε γιατί καταξιώθηκε, ώστε να γίνει η αγαπημένη ομάδα του Λιτοχώρου.

Για τον ερευνητή και συγγραφέα Σωτήριο Δ. Μασταγκά το αθλητικό μέλλον των παιδιών μας, δηλαδή ο πολιτισμός μας, κρίνεται από όλους. Η έκδοση του λευκώματος – βιβλίου εκπληρώνει τον στόχο να διασωθεί το ιστορικό υλικό του ΑΠΟΛΛΩΝΑ, να ξυπνήσουν μνήμες και να γνωστοποιηθεί στις νεότερες γενιές η συμβολή του στον αθλητισμό. Είναι ένα οφειλόμενο χρέος τιμής για όλους όσοι τον υπηρέτησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου