Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Fwd: Ε.Ο.Σ. Βροντούς, πεζοπορία: Κρεβάτια - Μπαρμπαλάς - Παλιομονάστηρο, Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Κρεβάτια  - Μπαρμπαλάς - Παλιομονάστηρο
ΟΛΥΜΠΟΣ - ΒΡΟΝΤΟΥ
Κυριακή 17 Ιουνίου  2018
Ο Ε.Ο.Σ. Βροντούς καλεί τα μέλη και τους φίλους του, για πεζοπορία στον Όλυμπο, στην διαδρομή : Κρεβάτια  (1.009μ)- Μπαρμπαλάς ( 1.847μ )- Παλιομονάστηρο (1.920),  την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018.

Με αφορμή την καθιερωμένη ανάβαση του συλλόγου μας ,το τελευταίο σαββατοκύριακο του Ιουλίου στο Οροπέδιο των Μουσών, την Κυριακή  θα πεζοπορήσουμε σε μία  απαιτητική διαδρομή, προκείμενου να δούμε τις αδυναμίες μας και για  να αποφύγουμε τυχόν απρόοπτα…

Αφετηρία και ώρα αναχώρησης :τα γραφεία του συλλόγου μας στους Αγ. Απόστολους Βροντούς, με  ώρα αναχώρησης  7.45 πμ . Φροντίστε να είστε εκεί τουλάχιστον 10 λεπτά νωρίτερα, ώστε να ξεκινήσουμε έγκαιρα. Στη συνεχεία θα μεταβούμε οδικώς, μετά από 8 χιλ στην θέση Κρεβάτια , αφετηρία της πεζοπορίας μας.

 Θα πεζοπορήσουμε σε δύο ομάδες, σε  δύο διαφορετικές διαδρομές:

Α ομάδα :
Κρεβάτια  (1.009μ)- Μπαρμπαλάς ( 1.847μ )

Περιγραφή διαδρομής
Το μονοπάτι για τον Μπαρμπαλά, ξεκινάει πίσω από το καταφύγιο και μας δείχνει αμέσως τα δόντια του. Η διαδρομή ακολουθεί πιστά την κόκκινο-κίτρινη σήμανση της διαδρομής, πρόκειται για μία από τις εντυπωσιακότερες πεζοπορικές αναβάσεις για το Οροπέδιο των Μουσών (πλην όμως επίπονη). Αρχικά η πορεία είναι πολύ ανηφορική μέσα σε δάσος, στη συνέχεια όμως γλυκαίνει κάπως η κλίση και περνάμε δύο δασωμένες κορυφές ( Απανά και Ακατνά Ουτζακια ) . Στην τελική ευθεία πριν την κορυφή Μπαρμπαλά το δάσος αραιώνει και το μονοπάτι καλά σημαδεμένο μας οδηγεί σε  γυμνό πατάρι με το κολονάκι της κορυφής (1847μ.). Από την κορυφή έχουμε θέα τόσο προς τα χαμηλά, προς το ρέμα της Αγ. Τριάδας( ρέμα Παπά ), όσο   και  προς τα ψηλά ,στις ατελείωτες σπασμένες ορθοπλαγίες κάτω από την κορυφή του  Προφ. Ηλία .

Ώρες ανάβασης και κατάβασης : 3ω +2ω ( περίπου )
Υψομετρική διαφορά : 837 μ
Μήκος διαδρομής : 5χιλ + 5 χιλ

Β ομάδα :
Κρεβάτια  (1.009μ)- Μπαρμπαλάς ( 1.847μ )- Παλιομονάστηρο (1.920)

Μετά από μια σύντομη στάση στον Μπαρμπαλά, η δεύτερη ομάδα θα συνεχίσει και περά από τον Μπαρμπαλά, θα κινηθεί δυτικά και σε περίπου μία ώρα θα φτάσει στην κορυφή Παλιομονάστηρο (1.920μ ). Η  Θέα από εδώ  είναι εντυπωσιακή, τόσο προς τα ψηλά Κόκαλα, Ρογκάς,  Προφήτης Ηλίας, Τούμπα, Καζάνια, Κόψη Ναούμ,  όσο και προς τα χαμηλά, Ξηρολάκι και Πιέρια Όρη.

Ώρες ανάβασης και κατάβασης : 4ω +2ω ( περίπου )
Υψομετρική διαφορά : 911 μ
Μήκος διαδρομής : 7χιλ + 7 χιλ

Εξοπλισμός : σακίδιο ημέρας, μποτάκια πεζοπορίας, παγούρι νερού 2 λ. ,μακρύ παντελόνι πεζοπορίας, δύο  μπλουζάκια,  φλις, ατομικό φαρμακείο ,σφυρίχτρα, μπατόν, - χαρτομάντιλα, κολατσιό  ( σάντουιτς . σοκολάτες, παστέλια) , φωτογραφική μηχανή.

Κόστος συμμετοχής στη πεζοπορία – συνδρομή  : το κόστος συμμετοχής  για τα μη μέλη είναι 5 ευρώ. Για όποιον  επιθυμεί  να γίνει μέλος του ΕΟΣ Βροντούς, η ετήσια συνδρομή είναι 15 ευρώ (αφού  συμπληρώσει και την αντίστοιχη αίτηση εγγραφής στο σύλλογο) . Επίσης παρακαλούνται τα παλιά μέλη, των οποίων η συνδρομή έληξε να φροντίσουν να την ανανεώσουν …Για να επιβιώσει ο σύλλογος που όλοι αγαπάμε !!!

ΥΓ. Το καταφύγιο στα Κρεβάτια παραμένει κλειστό, μέχρι την επαναπροκήρυξη του …
Αρχηγοί ανάβασης : το ΔΣ του ΕΟΣ Βροντούς . Πληροφορίες 6973804843.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου