Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Football League με 12 ομάδες? Μένουν μόνο 8 απο την προηγούμενη σεζόν στην κατηγορία??

Αναδιάρθρωση του ελληνικού ποδοσφαίρου με υλικά παλαιάς κοπής από τον υπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη. Απίστευτο σχέδιο από τον υπουργό Αθλητισμού που θέλει να αλλάξει τον χάρτη του ελληνικού ποδοσφαίρου με «οδηγίες» από όσους το... κατέστρεψαν.
Ο Χάρρυ Κλυνν όταν ήταν πρόεδρος της ΕΠΑΕ - κοντά τριάντα χρόνια πίσω - και του έθεσαν το θέμα της χρηματοδότησης των ελληνικών ομάδων, είχε πει ότι: «Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα δεν χρειάζεται χρήματα, αυτό που του λείπει είναι η φιλοσοφία που θέλει να ακολουθήσει και το σημείο που θέλει να φτάσει».

Κανείς δεν ενδιαφέρεται για το ποδόσφαιρο, για τη σωστή λειτουργία και τους κανόνες και αντί να γίνει απλά η εφαρμογή τους, έρχεται να αλλάξει τα πιόνια στην σκακιέρα και να δικαιώσει για ακόμη μια φορά τα λεγόμενα του Χάρρυ Κλυνν.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης, ως υπουργός Αθλητισμού θέλει να βάλει την σφραγίδα του σε ένα ακόμη μεταβατικό σχέδιο, τόσο αστείο που ο άξονας του είναι η «κοινή ευχαρίστηση» του παλιού συστήματος, με τους νέους «αφεντάδες» ώστε να μπει με δάφνες «ολοκληρωτικής αποδοχής» στην προεκλογική χρονιά.

«Η πολιτεία το διαφεντεύει το ποδόσφαιρο! Είναι δυνατόν να λέμε πως το ποδόσφαιρο διαφεντεύει τον εαυτό του τη στιγμή που η ΕΠΟ διοργανώνει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο; Είναι δυνατόν να λέτε πως δεν διαφεντεύει και δεν δικτατορεύει το ελληνικό ποδόσφαιρο; Τη στιγμή που το ίδιο δεν μπορεί να ορίσει την τύχη του; Μιλάμε για παρεμβατισμό ωμό, για σκληρό παρεμβατισμό. Το κράτος είναι ο τσάτσος του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι ο τσάτσος του ελληνικού αθλητισμού».

Φυσικά μετά από αυτή την αναδιάρθρωση του ελληνικού ποδοσφαίρου όλοι όσοι κόπτονται για το «Αυτοδιοίκητο» του ελληνικού ποδοσφαίρου θα κάνουν πίσω επειδή θα σωθεί η χρονιά, θα πάρουν την οικονομική δόση τους, όπως έχει μάθει η χώρα μας στα χρόνια του Μνημονίων και, φυσικά, θα χτίσουμε πάλι πάνω στις σαθρές βάσεις το οικοδόμημα που είχε θεμελιώσει ο Βίκτωρας Μητρόπουλος και ολοκλήρωσε ο Βασίλης Γκαγκάτσης.

Σύμφωνα με το σχέδιο, στη Football League θα μείνουν μόλις οκτώ ομάδες από το πρωτάθλημα που τελείωσε και θα προστεθούν ακόμη τέσσερις που θα έρθουν από τα μπαράζ ανόδου από την Γ’ Εθνική. 

Μάλιστα το σχέδιο μετά τις αρχικές διαρροές ήρθε ολόκληρο στο τραπέζι από την εφημερίδα «Άποψη», αφού εκεί έχει επιβεβαιωθεί το «ολοκληρωτικό σχέδιο» που αναμένεται να φέρει το ποδόσφαιρο πάλι πίσω και να ψάχνει λυτρωτικές λύσεις με την επόμενη Κυβέρνηση.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΠΟΨΗ»

SUPER LEAGUE
20 ομάδες
Θα προκύψουν από την παραμονή των δύο που υποβιβάστηκαν (Κέρκυρα – Πλατανιάς), τις άλλες 14 ομάδες που έμειναν και τέσσερις από το πρωτάθλημα της Football League (ΟΦΗ – Άρης – Παναχαϊκή – Κισσαμικός).

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Δύο όμιλοι των δέκα ομάδων που θα χωριστούν σε γκρουπ δυναμικότητας, όπως γίνεται στις κληρώσεις του Κυπέλλου Ελλάδος με τις μισές ομάδες να πηγαίνουν στον έναν όμιλο και τις άλλες στον άλλο. Οι τέσσερις πρώτοι σε ένα γκρουπ (ΑΕΚ – ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός – Ατρόμητος). Οι υπόλοιπες 12 σε ακόμη ένα και οι ομάδες της Football League σε τρίτο γκρουπ δυναμικότητας.

Πρωτάθλημα δύο ομίλων, όπως είχε κάνει ο «πρωτοπόρος» Σπύρος Καλογιάννης και κουμπάρος του Βασίλη Γκαγκάτση τη χρονιά που αγωνιζόταν η ΑΕΚ στην Football League, το 2015-16. 

Οι πρώτοι πέντε κάθε ομίλου θα κάνουν νέο πρωτάθλημα από τον Ιανουάριο του 2019 με σκοπό να βγουν τα εισιτήρια για τα προκριματικά των προκριματικών των ευρωπαϊκών διοργανώσεων που πλέον αγωνίζονται οι ελληνικές ομάδες.

Οι υπόλοιποι θα στελεχώσουν ένα δεύτερο πρωτάθλημα που θα κρίνει μια απευθείας θέση ανόδου στη Super League 1 του 2019-20 και μια ακόμη για μπαράζ με τον 9ο της βαθμολογίας. Οι από κάτω θα μείνουν στη Super League 2 χωρίς να υπάρχει σχέδιο για το πόσες ομάδες θα ανέβουν από την «κουτσουρεμένη» Football League που πλέον κατέληξε να έχει 12 ομάδες, πιθανότατα επειδή δεν φτάνει για το μοίρασμα το ποσό που μπορεί να «μαζέψει» ο υπουργός Αθλητισμού από χορηγούς, ποσοστό στοιχήματος και τηλεοπτικά συμβόλαια.

Η Δόξα Δράμας χωράει από το παράθυρο στο πρωτάθλημα της Super League, αφού όλα δείχνουν πως ο Πλατανιάς δεν θα δηλώσει συμμετοχή σε επαγγελματικό πρωτάθλημα και έτσι θα υπάρξει θέση για τους «μαυραετούς» και, φυσικά, για μια έξτρα ομάδα στην Football League. Αυτή με τις τελευταίες αποφάσεις της ΕΠΟ και με την διαφορά των γκολ φαίνεται να παίρνει τη θέση ο Αστέρας Αμαλιάδας και όχι ο Τηλυκράτης που τον παρακολούθησε στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής των μπαράζ ο υπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, αφού έχει συναισθηματικούς δεσμούς με την Ζάκυνθο, από την οποία έχει ρίζες καταγωγής η μητέρα του.

FOOTBALL LEAGUE

12 ομάδες
Σύμφωνα με το σχέδιο, στην κατηγορία θα μείνουν μόλις οκτώ ομάδες από το πρωτάθλημα που τελείωσε και θα προστεθούν ακόμη τέσσερις που θα έρθουν από τα μπαράζ ανόδου από τη Γ’ Εθνική. Αν επιβεβαιωθεί και το σενάριο με τον Πλατανιά, θα φύγει και η Δόξα Δράμας, θα μείνουν επτά και τελικά θα ανέβουν πέντε από την τρίτη κατηγορία. Φυσικά χωρίς να υπάρχει σχέδιο για το τι θα συμβεί με τις ομάδες που θα ανεβαίνουν τη νέα χρονιά και σε τι κατάσταση θα είναι οι νέες ΠΑΕ που θα πρέπει να δημιουργηθούν, αλλά και οι παλιές που θα αφήσουν χρέη σε όλα τα επίπεδα.

Αν επιβεβαιωθεί το σενάριο της άποψης η πιο πιθανή σύνθεση για την Football League 2018-19 θα έχει τις εξής ομάδες: Τρίκαλα – Απόλλων Πόντου – Καραϊσκάκης Άρτας – Εργοτέλης – Απόλλων Λάρισας – Αιγινιακός – Σπάρτη – Ηρακλής – Βόλος – Αήττητος Σπατών – Ηρόδοτος – Αστέρας Αμαλιάδας.

Στο θέμα της κάλυψης της θέσης που θα προκύψει αν δεν δηλώσει συμμετοχή ο Πλατανιάς, υπάρχει σαφώς η εφαρμογή του ΚΑΠ με ομάδα από την μικρότερη κατηγορία, αλλά φυσικά για την παραμονή της Κέρκυρας και του Πλατανιά στην Super League δεν μπορεί να μην εφαρμοστεί, αφού υπερισχύει ο νόμος με τον οποίο θα γίνει η αναδιάρθρωση και όσα ορίζει εκείνος.

Φυσικά ο νομοθέτης δεν μπορεί να γνωρίζει αν θα συμμετάσχει τελικά η ομάδα των Χανίων στην Super League, ώστε να ορίσει το ίδιο για παραμονή ομάδας από την Football League και έτσι πλέον η σκυτάλη για την κάλυψη της θέσης πηγαίνει σε όσα ορίζει η αθλητική νομοθεσία και όχι ο όποιος έκτακτος νόμος για την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων.
Πηγή: footballleaguenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου