Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ-Δυνατό ξεκίνημα για την Κατερίνα Νικολαΐδου!

Στο Βελιγράδι βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η Κατερίνα Νικολαΐδου προκειμένου να αγωνιστεί στον πρώτο αγώνα του Παγκόσμιου Κυπέλλου κωπηλασίας (World Cup) για το 2018 που διεξήχθη στη Σερβική πρωτεύουσα. Το Παγκόσμιο Κύπελλο κωπηλασίας είναι μία σειρά τριών αγώνων που διεξάγονται κάθε χρόνο πριν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και από τους οποίους οι αθλητές παίρνουν βαθμούς ώστε στο τέλος των αγώνων ανακηρύσσετε ο νικητής που έχει συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη βαθμολογία.


Ο φετινός πρώτος αγώνας του Παγκόσμιου Κυπέλου συγκέντρωσε το ενδιαφέρον όλων των μεγάλων αθλητών και αθλητριών. Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιοι πρωταθλητές αλλά και καινούρια αστέρια της παγκόσμιας κωπηλασίας βρέθηκαν στο Βελιγράδι για να συμμετέχουν στον πρώτο μεγάλο αγώνα της χρονιάς και να  μετρήσουν τις δυνάμεις τους για τη συνέχεια.

Η Ολυμπιονίκης μας Κατερίνα Νικολαΐδου αγωνίστηκε ως μέλος της Εθνικής μας Ομάδας στο αγώνισμα του Σκιφ Γυναικών που θεωρείται το δυσκολότερο αγώνισμα και στο οποίο συμμετέχουν συνήθως οι καλύτερες αθλήτριες κωπηλασίας όλου του κόσμου. Αν και το ξεκίνημα στον προκριματικό αγώνα την Παρασκευή δεν ήταν και πολύ καλό αφού είχε να αντιμετωπίσει στη σειρά της την Ελβετίδα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του 2017, η Νικολαΐδου κατάφερε με την εμπειρία της και το πείσμα που τη διακρίνει να  ανακάμψει και να περάσει την επόμενη ημέρα Σάββατο στον ημιτελικό όπου έδειξε ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση σημειώνοντας χρόνο 7:31,8. Την Κυριακή αγωνιζόμενη στον μικρό τελικό του αγωνίσματος μετά από ένα καταπληκτικό αγώνα κατάφερε να πάρει τη δεύτερη θέση (συνολικά 8η) κάνοντας ατομικό ρεκόρ χρόνου με 7:25,6 και δείχνοντας ότι η εφετινή χρονιά θα είναι πολύ δυνατή αγωνιστικά .

Στον ίδιο αγωνιστικό στίβο του Βελιγραδίου το 2014 η Κατερίνα Νικολαΐδου είχε στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης στο αγώνισμα Σκιφ ελαφρών βαρών Γυναικών σημειώνοντας νέο Ευρωπαϊκό ρεκόρ το οποίο κατέχει μέχρι σήμερα με χρόνο 7:33,1.
Ο επόμενος αγωνιστικός στόχος της Νικολαΐδου είναι οι Μεσογειακοί αγώνες που θα διεξαχθούν στο τέλος Ιουνίου στην Ισπανία και δύο εβδομάδες αργότερα ο φημισμένος αγώνας της Λουκέρνης στην Ελβετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου