Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Το Διεθνές πρόγραμμα "Γαλάζια Σημαία" επιβραβεύει τον Δήμο Κατερίνης για τη διαχρονική περιβαλλοντική του ευαισθητοποίηση

Πιστοποιητικό για την πολύχρονη (από το 1994) και αδιάλειπτη επιβράβευση των ακτών του από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος "Γαλάζια Σημαία" απονεμήθηκε στον Δήμο Κατερίνης.
Ειδικότερα, για την καθαρότητα των νερών, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, καθώς και τη διασφάλιση των απαραίτητων υποδομών, προϋποθέσεις θεμελιώδεις για τον τουρισμό της περιοχής μας, απονεμήθηκαν στον Δήμο Κατερίνης, πιστοποιητικά αδιάλειπτης επιβράβευσης των ακτών του. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η προσφορά υπηρεσιών, που βελτιώνει την εξυπηρέτηση λουομένων και επισκεπτών επικεντρώνεται μεταξύ άλλων στο Δήμο Κατερίνης, στις επαρκείς εγκαταστάσεις υγιεινής, δικτύων ύδρευσης - αποχέτευσης, κάδων απορριμμάτων, σημείων πρόσβασης και στάθμευσης για ΑΜΕΑ, καθώς και ασφάλειας στις ακτές, με την ύπαρξη εκπαιδευμένων ναυαγοσωστών, σωστικών εφοδίων και ετοιμότητας για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Η ταυτότητα του προγράμματος

Όπως είναι γνωστό, η ΕΕΠΦ χειρίζεται το διεθνές αυτό πρόγραμμα για την προστασία των ακτών της Ελλάδας από το 1992. Η "Γαλάζια Σημαία", σύμβολο ποιότητας σε πάνω από 50 χώρες σήμερα, που διαρκώς αυξάνονται, απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες που διαχειρίζονται παράκτιοι Δήμοι, ξενοδόχοι και άλλοι φορείς.


Το εθελοντικό Πρόγραμμα “ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ” (“BLUE FLAG”) ξεκίνησε τη δεκαετία του '80. Σήμερα συμμετέχουν στο εθελοντικό αυτό πρόγραμμα 50 χώρες από όλες τις Ηπείρους. Ο υπεύθυνος σε διεθνές επίπεδο χειριστής του Προγράμματος, το Fee (Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης), σε συνεργασία με τους Συντονιστές των χωρών μελών του, αναμορφώνει κατά καιρούς τα κριτήρια βράβευσης, καθιστώντας συνεχώς αυστηρότερη την εφαρμογή τους, με στόχο τη βελτίωση, των συνθηκών στις ακτές και μαρίνες που βραβεύονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου