Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Νίκος Τάσσος: Είναι ένα ψυχοφθόρο και επίπονο άθλημα με κύριο αντίπαλο τον εαυτό σου! (φωτο)

Στο Pieriasport μίλησε ο Κατερινιώτης πρωταθλητής του bodybuilding Νίκος Τάσσος. Μίλησε για την διατροφή, την προπόνηση και τις στερήσεις που χρειάζεται ο πρωταθλητισμός και η προετοιμασία ενός αθλητή σε αυτό το επίπεδο για να καταφέρει να εκπληρώσει τους στόχους του. Κλείνοντας την κουβέντα μας, μίλησε για τον εαυτό του, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν τις προσπάθειες του.

Pieriasport: Πως αποφάσισες Νικο να ασχοληθείς με τον χώρο αυτό και ποσά χρόνια ασχολείσαι;

Ν.Τ: Ήταν μια ιδέα που δημιουργήθηκε λόγω της ιδιότητας μου σαν γυμναστής. Πριν 6 χρόνια άρχισα να ασχολούμαι. Ευρισκόμενος στο μεταπτυχιακό μου που έχει να κάνει με την «προπονητική και διατροφή», αποφάσισα να «πειραματιστώ» στον εαυτό μου.
Βεβαία μου άρεσε αυτός ο χώρος ανέκαθεν και είπα να το συνδυάσω. Έτσι έμαθα πολλά απο τότε μέχρι σήμερα κυρίως απο τα λάθη μου και διατροφικά και προπονητικά.

Pieriasport: Πόσο δύσκολο είναι να πειθαρχείς διατροφικά αλλά και να το συνδυάσεις όλο αυτό έχοντας παράλληλα και επαγγελματικές υποχρεώσεις;

Ν.Τ : Κακά τα ψέματα είναι δύσκολο. Επίπονο θα έλεγα. Οι προπονήσεις μπορεί να φτάσουν και τις 3  την ημέρα στο τελευταίο κομμάτι της προετοιμασίας όπως είχα μέχρι πρότινος. Το να πειθαρχεί κάποιος διατροφικά δεν είναι δύσκολο, είναι να λαχταρά να φτάσει σ’ ένα αποτέλεσμα και να ξεπεράσει τον εαυτό του. Όπως ακριβώς και ένας ασκούμενος στο γυμναστήριο πρέπει να θέλει να ξεπεράσει τον εαυτό του για να φτάσει στο στόχο του. Όσο για την καθημερινή κούραση λόγω δουλειάς, δεν υπάρχει μυστικό απλά πορεύεσαι με αυτό.

Pierisport:Το να πειθαρχείς διατροφικά αλλά και να έχεις συγκεκριμένο πρόγραμμα στις προπονήσεις σου, σου δημιουργεί πρόβλημα στην προσωπική σου ζωή (φίλοι, σχέση κλπ);

Ν.Τ: Προσωπικά προσπαθώ να κάνω πράγματα στην προσωπική μου ζωή. Και εκδρομές και έξω και ότι μπορ. Σ’ αυτό βοηθάει να έχω φροντίσει από πριν τα γεύματα μου και κάποια  προπόνηση.
Αλλά καλώς η κακώς έχω τους δικούς μου ρυθμούς και μπορεί κάποιες φορές να δημιουργήσει. Κλείνοντας την ερώτηση θα ήθελα να πω όσους έχουν φίλους η γνωστούς που ασχολούνται με το άθλημα του bodybuilding καλό θα ήταν να τους στηρίζουν γιατί τους δίνει πολύ δύναμη.
Είναι ένα ψυχοφθόρο και επίπονο άθλημα με κύριο αντίπαλο τον εαυτό σου. Οπότε η παραμικρή στήριξη λειτουργεί ευεργετικά!

Pieriasport: Ποιες ήταν οι φετινές σου διακρίσεις; Έμεινες ευχαριστημένος;

Ν.Τ: Οι κατηγορίες που συμμετέχω είναι η fitness λόγω κιλών και ύψους και η physique.Φέτος είχα 2 πρώτες θέσεις,2 δεύτερες και 2 τέταρτες στις διοργανώσεις της WABBA HELLAS στην Ιεράπετρα,της IBFA στην Αθήνα,της NABBA στη Θεσσαλονίκη και της WABBA INTERNATIONAL στην Αθήνα. Εδω θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημόσια τον κ. Μαστροκωστόπουλο Νίκο πρόεδρο της IBFA για την επιλογή μου ώστε να συμμετάσχω και να εκπροσωπήσω τη χώρα μας στο Mr Universe στις 2 Ιουλίου στην Ιταλία.
Αλλά τελικά για προσωπικούς λόγους πριν 2 μέρες τον ενημέρωσα οτι δε θα μπορέσω να ακολουθήσω την υπόλοιπη αποστολή. Επειδή έτσι είναι ο χαρακτήρας μου και ποτέ δεν είμαι ευχαριστημένος ήθελα κάτι παραπάνω.

Pieriasport: Κλείνοντας υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που θα ήθελες να ευχαριστήσεις και ποια τα μελλοντικά αγωνιστικά σου σχέδια;

Ν.Τ: Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον παλιό μου προπονητή που ήμασταν μαζί για 5 χρόνια αλλά ταυτόχρονα και χορηγός συμπληρωμάτων μου σε όλη μου την προετοιμασία ο Κώστας  Μπικηρόπουλος και το EΝERGY SHOP Κατερίνης.
Πλέον με τον Κώστα μας συνδέει και μια δυνατή φιλία.

Ο τωρινός μου προπονητής ο κ. Κτιστάκης Στέλιος ένας υπέροχος άνθρωπος, προπονητής και θρύλος του αθλήματος.
Ο Διονύσης  Αντωνιάδης ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές είτε βοήθεια ψυχολογική, είτε προπονητική είτε μέσα στα αποδυτήρια. Άνθρωπος για όλες τις δουλειές!
Και φυσικά η οικογένεια μου και 2-3 κοντινοί μου φίλοι. Μελλοντικά αγωνιστικά σχέδια ακόμα είναι νωρίς. Να είμαστε γεροί και βλέπουμε.
Κάθε αθλητής πρέπει πρώτα να είναι υγιής και μετά έρχονται όλα. Σας ευχαριστώ πολύ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου