Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Κοκκινοπλός - Σταλαγματιά – πλαγιές Σμέους ΔΥΤΙΚΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ - ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΛΟΣ Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Ο Ε.Ο.Σ. Βροντούς καλεί τα μέλη και τους φίλους του, για πεζοπορία στον Δυτικό  Όλυμπο, στην διαδρομή : Κοκκινοπλός( 1.100μ )  - Σταλαγματιά ( 1.750μ)  – πλαγιές Σμέους ( 1.950μ ),  την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018.
        Αφετηρία και ώρα αναχώρησης:  Αρχικά θα συναντηθούμε στο   LIDL,  περιοχή Ανδρομάχης, στις 7,15 π.μ. Φροντίστε να είστε εκεί τουλάχιστον 10 λεπτά νωρίτερα ώστε να ξεκινήσουμε έγκαιρα. Στη συνεχεία θα μεταβούμε οδικώς για  50 χιλ.  με δικά μας ΙΧ μέσω της Εθνικής Οδού Ελασσόνας - Κατερίνης, ακολουθώντας στην διασταύρωση προς Πύθιο / Κοκκινοπηλό.

Θα πεζοπορήσουμε σε δύο ομάδες, σε δύο διαφορετικές διαδρομές:

Περιγραφή διαδρομής

Α ομάδα Κοκκινοπλός – Σταλαγματιά
      Ξεκινάμε την πεζοπορία μας από τον γραφικό Κοκκινοπλό ( 1100μ. ) ακολουθούντος  το καλοσημαδεμένο μονοπάτι Ε4, πάνω από το χώρο εκδηλώσεων. Το μονοπάτι είναι χτιστό και κάνει καγκέλια κερδίζοντας συνέχεια ύψος στις δυτικές πλάγιες του Κίτρους, για να φτάσουμε  τελικά στα 1.350 μ. Από εδώ  αριστερά ανεβαίνει προς το Κίτρος , εμείς συνεχίζουμε ευθεία, τώρα το μονοπάτι χάνει λίγο ύψος και τραβερσάροντας την πλαγία σας φέρει σιγά σιγά μέσα στη ρεματιά της Σταλαγματιάς,  ένα πραγματικό βοτανόκηπο στην καρδιά του Ολύμπου. Το μονοπάτι κινείται στον άξονα της ρεματιάς μέχρι περίπου τα 1.750μ.
     Μέχρι εδώ θα πεζοπορήσει η Α’  ομάδα, η απόσταση από την αφετηρία είναι 4.5 χιλ. θα χρειαστεί να περπατήσει  για  2 ώρες και υψομετρική διαφορά 650μ. Εδώ  θα τερματίσει η Α΄ ομάδα, μέχρι εδώ η διαδρομή είναι σχετικά εύκολη.

Β’  ομάδα Κοκκινοπλός – Σταλαγματιά – πλαγιές Σμέους
     Η δεύτερη ομάδα θα συνεχίσει αφήνοντας τη ρεματιά της Σταλαγματιας, για να περάσει δεξιά στις πλαγιές Σμέος ( 2.087 ) . Ανηφορίζουμε το μονοπάτι κάνοντας συνεχή καγκέλια μέσα από δάσος για να βγούμε  τελικά στην αλπική ζώνη και θα κινηθούμε αριστερά ( ανατολικά ) . Το μονοπάτι συνεχίζει και ανηφορίζει στη νότια πλαγιά της κορυφής για να βγούμε τελικά στο δρόμο που οδηγεί προς την Καλύβα του Χριστάκη. Μέχρι εδώ θα χρειαστεί να περπατήσουμε από τον Κοκκινοπλό,  περίπου 3 ώρες, διανύοντας μια απόσταση 7,5 χιλ και 900μ υψομ. διαφοράς.   
Εξοπλισμός : σακίδιο ημέρας, μποτάκια πεζοπορίας, παγούρι νερού 1.5 λ. ,μακρύ παντελόνι πεζοπορίας, δύο  μπλουζάκια,  φλις, ατομικό φαρμακείο ,σφυρίχτρα, μπατόν, - χαρτομάντιλα, κολατσιό  (σοκολάτες, παστέλια) , φωτογραφική μηχανή.
Κόστος συμμετοχής στη πεζοπορία – συνδρομή  : το κόστος συμμετοχής  για τα μη μέλη είναι 5 ευρώ. Για όποιον  επιθυμεί  να γίνει μέλος του ΕΟΣ Βροντούς, η ετήσια συνδρομή είναι 15 ευρώ (αφού  συμπληρώσει και την αντίστοιχη αίτηση εγγραφής στο σύλλογο) . Επίσης παρακαλούνται τα παλιά μέλη, των οποίων η συνδρομή έληξε να φροντίσουν να την ανανεώσουν …Για να επιβιώσει ο σύλλογος που όλοι αγαπάμε !!!
Αρχηγοί ανάβασης : το ΔΣ του ΕΟΣ Βροντούς . Πληροφορίες 6973804843.

Το κείμενο της περιγραφής της διαδρομής,  είναι από το βιβλίο « ΟΛΥΜΠΟΣ » κλασικές αναβάσεις & πεζοπορίες του Μίλτου Ζέρβα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου