Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Περιοδεία Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας σε έργα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας

Επίσκεψη ενημερωτικού χαρακτήρα για την πορεία των έργων που υλοποιούνται στην Πιερία, πραγματοποίησε  ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, την Τρίτη 8 Μαΐου 2018, στην έδρα της  Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, υποδέχτηκε τον Περιφερειάρχη και του παρείχε πλήρη ενημέρωση για την υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, που –όπως τόνισε-προβλέπει τη συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων υποδομών αλλά και την υλοποίηση νέων έργων με επίκεντρο τον πολίτη και την ανάπτυξη της περιοχής.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αρχικά παρέστη στην ημερίδα της Πιερικής Αναπτυξιακής ΑΕ ΟΤΑ,που διεξήχθη στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, για την 1η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του προγράμματος CLLD/LEADER, Υπομέτρο 19.2 του Προγράμματος Αγροτική Ανάπτυξη (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014-2020, που αφορά σε πράξεις Δημοσίου Χαρακτήρα που συμβάλουν με άμεσο ή έμμεσο τρόπο στην εξυπηρέτηση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του τοπικού πληθυσμού, όπου και συνεχάρει τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Πιερικής Αναπτυξιακής για το έργο τους και αναφέρθηκε στους πόρους που έχουν ήδη εξασφαλιστεί από τα διάφορα ευρωπαϊκά  ταμεία για τις ανάγκες του προγράμματος και θα προωθηθούν στο δημόσιο αλλά κυρίως στον ιδιωτικό τομέα.

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, τους Περιφερειακούς Συμβούλους της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ.κ. Στέφανο Μπιτόπουλο, Αριστείδη Αγγέλου και Δημήτρη Τσιμήτρη, τον Επιστημονικό Συνεργάτη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Δημήτρη Ρουκά καθώς και υπαλλήλους της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, μετέβη στο Λιμάνι της Γρίτσας, όπου κατασκευάζεται από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας ο τεχνητός ύφαλος στη θαλάσσια περιοχή Λιτοχώρου, στο πλαίσιο της εκτέλεσης της πράξης  «Κατασκευή τεχνητού υφάλου στην περιοχή Λιτοχώρου Ν. Πιερίας».

Το έργο προϋπολογισμού μελέτης 591.000,00€ με Φ.Π.Α., αφορά την κατασκευή και τοποθέτηση στατικών εγκαταστάσεων για την προστασία και ανάπτυξη της υδρόβιας πανίδας και χλωρίδας καθώς και την τριετή επιστημονική παρακολούθηση της λειτουργίας του τεχνητού υφάλου στην θαλάσσια περιοχή του Λιτοχώρου Ν. Πιερίας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του, το οποίο πρόκειται για υποέργο με τίτλο: «Επιστημονική  παρακολούθηση   διάρκειας τριών  (3) χρόνων της λειτουργίας του ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΥΦΑΛΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ».
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας παρακολούθησε τις εργασίες πόντισης των τεχνικών στοιχείων του υφάλου (ογκόλιθοι από σκυρόδεμα) χαιρέτισε την ταχεία πορεία του έργου και επεσήμανε τα σημαντικά οφέλη της υλοποίησης και λειτουργίας του τεχνητού υφάλου στη θαλάσσια περιοχή του Λιτοχώρου.
Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας μετέβη στην Καρίτσα, όπου ολοκληρώνεται το έργο «Μετατροπή Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων Καρίτσας σε Πολιτιστικό Κέντρο, διαμόρφωση αύλειου χώρου» προϋπολογισμού 350.000 ευρώ από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας. Το έργο αφορά στην εκτέλεση όλων των απαραίτητων οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών για τη μετατροπή σε Πολιτιστικό Κέντρο, της υφιστάμενης Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων στο Δ.Δ. Καρίτσας του Δήμου Δίου Ολύμπου. Η μελέτη του έργου εκπονήθηκε στο σύνολό της από την Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.
Ακολούθως, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας επιθεώρησε τις  παρεμβάσεις στο πλαίσιο του έργου «Βελτίωση καταστρώματος οδού κατά τμήματα στην 5η ΕΠΟ, Κ10 και Δ6 οδούς αρμοδιότητας Π.Ε. Πιερίας» προϋπολογισμού 380.300,00 €  ( με  Φ.Π.Α. 24% ). Στο έργο προβλέπονται εργασίες  στην 5η Επαρχιακή οδό Κατερίνη-Γρίτσα, στην κοινοτική οδό της 5ης επαρχιακής οδού έως τη Βροντού (Κ10) και στη δευτερεύουσα επαρχιακή οδό Κονταριώτισσα-Άγιο Σπυρίδωνα –Βροντού (Δ6), οδοί των οποίων  την ευθύνη συντήρησης έχει η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.
Οι παρεμβάσεις θα γίνουν σε τμήματα των παραπάνω οδών τα οποία παρουσιάζουν καθιζήσεις, ζυμώματα και φθορές λόγω παλαιότητας του ασφαλτοτάπητα.
Η επίσκεψη του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ολοκληρώθηκε με επιτόπιο έλεγχο στις σωστικές εργασίες, που υλοποιούνται από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Νοέμβρη που έπληξαν την Πιερία, προκειμένου να δει από κοντά την πορεία των έργων αποκατάστασης.
Με την παρουσία και του Προϊσταμένου της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Χαράλαμπου Στεργιάδη, επισκέφθηκε το υδατόρεμα Ξηρολακίου, τη συλλεκτήρια τάφρο Στουπίου (Ν.Εφέσσου) και  τη συλλεκτήρια τάφρο Λιτοχώρου, όπου εκτελούνται εργασίες καθαρισμού των φερτών υλικών και αποκατάσταση των πρανών, της ροής και της παροχευτικότητας του ρέματος αλλά και εργασίες καθαρισμού των φερτών υλικών και της αυτοφυούς βλάστησης καθώς και αποκατάσταση των πρανών και αναχωμάτων των συλλεκτηρίων τάφρων αντίστοιχα.
Στο τέλος της περιοδείας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη των έργων και διαπίστωσε ταχύτητα και σωστό προγραμματισμό για την άμεση υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων, που συμβάλουν στην αποκατάσταση και βελτίωση των υποδομών της περιοχής και στην ανάπτυξή της.
Από την πλευρά της, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για την επίσκεψη και τόνισε ότι «η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με συνέπεια και υπευθυνότητα συνεχίζει το έργο της με σκοπό τη δημιουργία τόσο σύγχρονων υποδομών όσο και συνθηκών «αναγέννησης» της περιοχής αλλά και βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και αναμφισβήτητα τα έργα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας διαθέτουν τα εχέγγυα προκειμένου να πετύχουν τους παραπάνω σκοπούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου