Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Πολλές ομάδες στην Πιερία και ο κόσμος μοιράζεται-Οι φίλαθλοι του Πιερικού δε θα έρθουν στο Αιγίνιο να βοηθήσουν την ομάδα

Νικολαΐδης: Δεν είχαμε τη στήριξη που έπρεπε…
Για την πορεία του Αιγινιακού  και γενικότερα για το πρωτάθλημα της Football League μίλησε στο sportfmpatras.gr ο προπονητής του Αιγινιακού Κώστας Νικολαΐδης.
Κύριε Νικολαΐδη πως κρίνετε την πορεία της Παναχαΐκής στο φετινό πρωτάθλημα;
“Η Παναχαΐκή είναι μια μεγάλη ομάδα με ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο,αλλά πιστεύω ότι δεν ήταν ακόμη έτοιμη για να ανοίξει την πόρτα της super league. Η ομάδα είχε δύο-τρεις έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες και αρκετά νέα παιδιά με ταλέντο και έτσι δημιούργησε ένα καλό σύνολο.
Με τη φετινή της παρουσία και τον τρόπο που λειτουργεί σαν ομάδα, πιστεύω ότι έχει βάλει τις βάσεις για τη νέα χρονιά, όπου θα είναι ένα από τα φαβορί για την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, ειδικά αν κάνει τέσσερις-πέντε προσθήκες. Αυτό όμως που έχει σημασία για την Παναχαΐκή είναι ότι έβαλε τις βάσεις και αυτό είναι σημαντικό για μια ομάδα η οποία βλέπει το μέλλον. Σημαντικό στοιχείο επίσης, είναι και η παρουσία του προπονητή, Σωκράτη Οφρυδόπουλου, ο οποίος έβαλε την ομάδα πάνω από το εγώ, πήρε το ρίσκο και εμπιστεύτηκε πολλά νέα και ταλαντούχα παιδιά, έδωσε μάλιστα την ευκαιρία σε έναν δεκαεξάχρονο να αγωνιστεί, με αποτέλεσμα να χτίσει μια ομάδα που θα έχει μέλλον”.

Πως θα σχολιάζατε το φετινό πρωτάθλημα της Football League και την πορεία της ομάδας σας;

“Το φετινό πρωτάθλημα ήταν δύο ταχυτήτων και θεωρώ ότι το επίπεδο του ήταν χαμηλό, παρά το γεγονός ότι είχε μεγάλες και ιστορικές ομάδες. Εκείνο όμως που θέλω να πω είναι ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα τα οποία αν δεν λυθούν τη νέα περίοδο, τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα. Το βασικό βέβαια είναι το οικονομικό και αν δεν βρεθούν έσοδα από αλλού, δεν θα αντέξουν οι περισσότερες ομάδες. Οι πρόεδροι και οι παράγοντες των ομάδων δεν μπορούν πλέον να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις που έχει η κατηγορία.

Όσο για την ομάδα μου, εκείνο που θα ήθελα να πω είναι ότι περάσαμε μια δύσκολη χρονιά με τεράστια οικονομικά προβλήματα τα οποία φυσικά επηρέασαν και το αγωνιστικό. Οι άνθρωποι όμως που έχουν αναλάβει τώρα, έδωσαν την ηρεμία που έλειπε από την ομάδα με αποτέλεσμα έστω και την τελευταία αγωνιστική, να καταφέρουμε να παραμείνουμε στην κατηγορία. Η ομάδα βέβαια πιστεύω ότι θα μπορούσε να έχει καλύτερη πορεία, αλλά όπως είπα τα προβλήματα που είχαμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς, δε μας το επέτρεψαν να το πετύχουμε.

Ο Αιγινιακός ήταν η μοναδική ομάδα του νομού, που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία, αλλά παρόλα αυτά δεν είχε τη στήριξη που θα έπρεπε. Ο νομός έχει πολλές ομάδες και έτσι ο κόσμος μοιράζεται, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η ανάλογη στήριξη. Δεν θα πρέπει  βέβαια να ξεχνάμε ότι στο νομό υπάρχει και ο Πιερικός μια ιστορική ομάδα που έχει τους δικούς της οπαδούς, οι οποίοι δεν θα έρθουν στο Αιγίνιο να βοηθήσουν την ομάδα. Θέλουμε φυσικά να πιστεύουμε ότι στη νέα περίοδο θα έχουμε μεγαλύτερη στήριξη γιατί την έχουμε ανάγκη”.
Πηγή: mikriliga.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου