Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Έξι «Γαλάζιες Σημαίες» στις ακτές του Δήμου Κατερίνης

Με έξι «Γαλάζιες Σημαίες», να κυματίζουν στις ακτές του Δήμου Κατερίνης πιστοποιήθηκε και φέτος, από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος "Γαλάζια Σημαία", στην ετήσια αναγγελία των βραβευμένων ακτών και μαρινών της χώρας όχι μόνο η καθαρότητα των νερών και η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, αλλά και η διασφάλιση των απαραίτητων υποδομών, προϋποθέσεις θεμελιώδεις για τον τουρισμό της περιοχής μας.

Ο Δήμος Κατερίνης που επιβραβεύεται κάθε χρόνο με γαλάζιες σημαίες, για την καθαρότητα των ακτών του και για την ποιότητα των νερών κολύμβησης, φροντίζει συστηματικά, αφενός για την οργάνωση των υποδομών, οι οποίες παρέχουν άνεση και όλες τις απαιτούμενες διευκολύνσεις στους λουόμενους,  και αφετέρου για την ορθή διαχείριση του περιβάλλοντος, την καλή εικόνα των ακτών εν γένει.

Ειδικότερα, η προσφορά υπηρεσιών, που βελτιώνει την εξυπηρέτηση λουομένων και επισκεπτών επικεντρώνεται μεταξύ άλλων και στο Δήμο Κατερίνης, στις επαρκείς εγκαταστάσεις υγιεινής, δικτύων ύδρευσης - αποχέτευσης, κάδων απορριμμάτων, σημείων πρόσβασης και στάθμευσης για ΑΜΕΑ, καθώς και ασφάλειας στις ακτές, με την ύπαρξη εκπαιδευμένων ναυαγοσωστών, σωστικών εφοδίων και ετοιμότητας για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Η ταυτότητα του προγράμματος

Όπως είναι γνωστό, η ΕΕΠΦ χειρίζεται το διεθνές αυτό πρόγραμμα για τη προστασία των ακτών της Ελλάδας από το 1992. Η "Γαλάζια Σημαία", σύμβολο ποιότητας σε πάνω από 50 χώρες σήμερα, που διαρκώς αυξάνονται, απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες που διαχειρίζονται παράκτιοι Δήμοι, ξενοδόχοι και άλλοι φορείς.

Το εθελοντικό Πρόγραμμα “ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ” (“BLUE FLAG”) ξεκίνησε τη δεκαετία του '80. Σήμερα συμμετέχουν στο εθελοντικό αυτό πρόγραμμα 50 χώρες από όλες τις Ηπείρους. Ο υπεύθυνος σε διεθνές επίπεδο χειριστής του Προγράμματος, το Fee (Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης), σε συνεργασία με τους Συντονιστές των χωρών μελών του, αναμορφώνει κατά καιρούς τα κριτήρια βράβευσης, καθιστώντας συνεχώς αυστηρότερη την εφαρμογή τους, με στόχο τη βελτίωση, των συνθηκών στις ακτές και μαρίνες που βραβεύονται.

Γενικότερα, σε όλο το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Κατερίνης και  εν όψει της τουριστικής περιόδου, τα συνεργεία έχουν πιάσει δουλειά, προκειμένου οι παραλίες να είναι καθ’ όλα έτοιμες για να υποδεχτούν  ντόπιους και ξένους επισκέπτες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου