Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Δήμος Κατερίνης: Συμπληρωματικά έργα προστασίας διαβρούμενων ακτών Τ.Κ. Παραλίας

Πρόταση για τη χρηματοδότηση του έργου με τίτλο: «Συμπληρωματικά έργα προστασίας διαβρούμενων ακτών Τ.Κ. Παραλίας Δήμου Κατερίνης» υπέβαλε στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ο Δήμος Κατερίνης.
Η πρόταση υποβλήθηκε στο πλαίσιο του άξονα προτεραιότητας (ΑΞ 05) με επίκεντρο την προώθηση της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, της πρόληψης και της διαχείρισης κινδύνων, η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, του Ε.Π. Κεντρική Μακεδονία 2014-2020.

Το έργο προστασίας ακτής με μήκος 1100 m, ανάπλασης και διαμόρφωσης ακτής με μήκος 990 m βρίσκεται στην ακτή μπροστά από τον οικισμό της Παραλίας και βόρεια του υφιστάμενου αλιευτικού καταφυγίου. 
Τα προτεινόμενα έργα περιλαμβάνουν τα εξής:
• Την επέκταση του μεσαίου βυθισμένου κυματοθραύστη κατά 20 m προς τα νότια, την επέκταση του βόρειου βυθισμένου κυματοθραύστη κατά 20 m προς τα νότια και 50 m προς τα βόρεια.
• Την επέκταση του προσήνεμου μώλου του Ναυτικού Ομίλου κατά 20 m.
• Την αναπλήρωση της ακτής με άμμο με χρήση χονδρόκοκκου υλικού 0,9 mm, σε τρεις περιοχές: μία βόρεια του Ναυτικού ομίλου σε μήκος 450m και αρχικό μέσο πλάτος αναπλήρωσης 15m, μία βόρεια του γεφυρωτού προβλήτα στην περιοχή της εκκλησίας σε μήκος 180m και αρχικό μέσο πλάτος αναπλήρωσης 25m και μία βόρεια του εγκάρσιου μώλου σε μήκος 360m περίπου και αρχικό μέσο πλάτος αναπλήρωσης 30m.


Άμεσες λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος

«Με μέριμνα του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, προωθήσαμε έγκαιρα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, εξασφαλίσαμε την έκδοση όλων των απαιτούμενων εγκρίσεων - αδειών  και αναμένουμε πολύ σύντομα την εξέταση και έγκριση της ώριμης αυτής πρότασης. Εκτίμησή μας είναι ότι πριν το επόμενο καλοκαίρι, το έργο αυτό, το οποίο δίνει άμεσα λύση στην αντιμετώπιση του προβλήματος της διάβρωσης των ακτών και παράλληλα εξασφαλίζει την προστασία των υφιστάμενων κτιρίων στην ακτή μπροστά από τον οικισμό θα έχει υλοποιηθεί» επισημαίνει σε δήλωσή του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δημήτρης Ντούρος.


Τέλος, η συνολική δαπάνη του έργου, αναμένεται να φθάσει τις 842.000 ευρώ, ενώ το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του προσδιορίζεται σε 12 περίπου μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου