Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

''Επίσκεψη της Α' Τάξης του τμήματος Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών της ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Κατερίνης στη Διασωστική Ομάδα Πιερίας''

Την Παρασκευή 04 Μαΐου 2018, το τμήμα ''Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών'' της ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Κατερίνης επισκέφτηκε τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους. Το τμήμα συνόδευε ο καθηγητής κ. Μωϋσίδης Γρηγόριος.
Τα μέλη του τμήματος, ξεναγήθηκαν στο χώρο και ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες της Διασωστικής Ομάδας από την κ. Γεραρίδου Αθηνά (Πρόεδρο της Δ.Ο.Π.), τον κ. Κύρου Αναστάσιο, την κ. Λιακοπούλου Ουρανία και την κ. Μπέζα Χριστίνα.

Παράλληλα, οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να εφαρμόσουν τη διαδικασία με την οποία γίνεται η Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και η χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή. Επίσης, παρακολούθησαν τον τρόπο τοποθέτησης ενός ατόμου σε Πλάγια θέση Ασφαλείας, αλλά και τις μεθόδους αντιμετώπισης της Πνιγμονής (τεχνική Heimlich).

Συνοψίζοντας, τα μέλη του τμήματος ''Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών'' είχαν τη δυνατότητα μέσα από την επίσκεψή τους, να αντλήσουν πληροφορίες σχετικά με τις Α΄ Βοήθειες και να δώσουν απαντήσεις σε ορισμένα ερωτήματα που τους  απασχολούσαν.

Επομένως, μέσα από απλές οδηγίες και την αξιοποίηση των δυο χεριών τους, θα είναι σε θέση να προσφέρουν τις πολύτιμες Α’ Βοήθειες και να σώσουν ζωές. Άλλωστε, σύμφωνα με έναν Αρχαίο Έλληνα Ιστορικό, και πιο συγκεκριμένα τον Πλούταρχο, οι γνώσεις είναι για το πνεύμα ό,τι τα μάτια για το σώμα, δηλαδή, το φως της διάνοιας. Αντίθετα, η άγνοια και η αμάθεια είναι το σκοτάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου