Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Ενημέρωση σε θέματα ατομικής και δημόσιας υγείας σε σχολεία από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Ενημερωτικές ομιλίες σε θέματα ατομικής και δημόσιας υγείας, θα πραγματοποιηθούν τις προσεχείς ημέρες από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας για το Β΄εξάμηνο του σχολικού έτους 2017-2018. Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας υλοποιεί δράσεις πρόληψης και προαγωγής υγείας σε δημοτικά και νηπιαγωγεία της Πιερίας, με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών και τη διαφύλαξη της υγείας τους.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, έχει προγραμματίσει επισκέψεις σε σχολεία, όπου θα ενημερώσει και θα παρουσιάσει στο μαθητικό πληθυσμό της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ένα ενδιαφέρον οπτικοακουστικό υλικό για την υγιεινή των χεριών και την προστασία από τα κουνούπια, ενώ παράλληλα θα συζητήσει και θα απαντήσει σε ερωτήσεις των παιδιών.

«Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, εκπονεί με υπευθυνότητα και επιτυχία το πρόγραμμα δράσεων πρόληψης και προαγωγής υγείας ,με σκοπό να ενημερώσουμε και να προστατέψουμε τους πληθυσμούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής και με γνώμονα την  προάσπιση και βελτίωση του επιπέδου υγείας των πολιτών, παρέχει μέσω των δράσεων ουσιαστική ενημέρωση που θα βοηθήσει τα παιδιά στην υιοθέτηση υγιών συνηθειών ,τονίζοντας τη σημασία της πρόληψης και της προαγωγής της υγείας μας», επεσήμανε η  Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Κοινωνίας των Πολιτών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Σοφία Μαυρίδου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου