Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Δήμος Κατερίνης: Παρεμβάσεις βελτίωσης του δημόσιου χώρου στις οδούς πέριξ της πλατείας Δημοκρατίας

Σάββας Χιονίδης: « […] υλοποιούμε παρεμβάσεις, που καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις, οι οποίες συναρτώνται με τη βιώσιμη ανάπτυξη […]. Παράλληλα, αποδεικνύουμε καθημερινά, ότι η βελτίωση της λειτουργικότητας του αστικού  χώρου, για την εξυπηρέτηση των σύγχρονων  αναγκών των κατοίκων της πόλης αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, ενώ αναδεικνύει περαιτέρω την αισθητική ανάπλαση της πλατείας Δημοκρατίας»

Στη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών, για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του δημόσιου χώρου, εντάσσονται οι παρεμβάσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κατερίνης, στις οδούς πέριξ της πλατείας Δημοκρατίας (Ευκαρπίδη).

Όπως είναι γνωστό, και όπως αποτυπώνεται στη μελέτη ανάπλασης της πλατείας Δημοκρατίας από την είσοδο της, στην οδό Δ. Αρεοπαγίτου, η Αγίας Λαύρας συνεχίζει ως πεζόδρομος μέσα στο χώρο της πλατείας και στο χώρο του πάρκινγκ έως τον ημικόμβο στην οδό Τερζοπούλου.

Στο πλαίσιο αυτό, ολοκληρώθηκαν χθες οι παρεμβάσεις διαμόρφωσης του οδοστρώματος (οδός Δ. Αρεοπαγίτου), για τη διάβαση των πεζών, με στόχο την ελεύθερη και ασφαλή διέλευσή τους.

Όπως επισημαίνει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης: «Προγραμματίσαμε και υλοποιούμε παρεμβάσεις, που καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις, οι οποίες συναρτώνται με τη βιώσιμη ανάπτυξη του αστικού χώρου. Παράλληλα αποδεικνύουμε καθημερινά ότι η βελτίωση της λειτουργικότητας του αστικού  χώρου, για την εξυπηρέτηση των σύγχρονων αναγκών των κατοίκων της πόλης αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, ενώ αναδεικνύει περαιτέρω την αισθητική ανάπλαση της πλατείας Δημοκρατίας».


Οι εργασίες στην οδό 25ης Μαρτίου
Επιπλέον, στο πλαίσιο της διαπλάτυνσης των πεζοδρομίων επί της οδού 25ης Μαρτίου (στο ύψος της πλατείας Δημοκρατίας), εκτελέστηκαν εργασίες προσαρμογής του ασφαλτοτάπητα στο ύψος της στάθμης των κρασπεδόρειθρων,  που κατασκευάστηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, γενικότερα σε εξέλιξη είναι έργα του Τεχνικού Προγράμματος, τα οποία αφορούν την καθημερινότητα και  βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων τόσο στο κέντρο, όσο και στην περιφέρεια του Δήμου Κατερίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου