Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Δήμος Κατερίνης: Σταδιακή ολοκλήρωση των παρεμβάσεων συντήρησης και αποκατάστασης στην παραλιακή ζώνη

Στην τελική ευθεία οδεύουν στο παραλιακό μέτωπο οι παρεμβάσεις αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες του περασμένου Νοεμβρίου. Προς την κατεύθυνση αυτή και ταυτόχρονα με τις εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις, συνεργεία της αντιδημαρχίας τεχνικών έργων του Δήμου Κατερίνης προχώρησαν σε αποκατάσταση της φθαρμένης πλακόστρωσης (τοποθέτηση κυβόλιθων κ.ο.κ.), στα πεζοδρόμια της οδού Λεωφ. Στρατού, στην Τοπική Κοινότητα Παραλίας.

Επιπλέον, στην οργάνωση των υποδομών, οι οποίες εξασφαλίζουν άνεση και όλες τις απαιτούμενες διευκολύνσεις στους λουόμενους εντάσσονται οι εργασίες αντικατάστασης του αγωγού παροχής νερού, κατά μήκος της Παραλιακής ζώνης στην παραπάνω οδό.
Παράλληλα, για την εκτέλεση όλων των απαραίτητων εργασιών στην παραλιακή ζώνη (ακτές), φροντίζουν έγκαιρα οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Ειδικότερα, υπάρχει μέριμνα για την συντήρηση στις καμπίνες των αποδυτηρίων, στους χώρους των ντουζ και WC, στις εγκαταστάσεις ήπιου αθλητισμού (beach volley), στα παρατηρητήρια ναυαγοσωστών, στα παγκάκια κ.ο.κ.

Οι παρεμβάσεις βελτιώνουν την εξυπηρέτηση λουομένων και επισκεπτών και έρχονται να προστεθούν στην αλυσίδα των επαρκών εγκαταστάσεων υγιεινής, δικτύων ύδρευσης -αποχέτευσης, κάδων απορριμμάτων, σημείων πρόσβασης και στάθμευσης για ΑΜΕΑ, καθώς και ασφάλειας στις ακτές, με την ύπαρξη εκπαιδευμένων ναυαγοσωστών, σωστικών εφοδίων και ετοιμότητας για την παροχή πρώτων βοηθειών.
«Οι συγκεκριμένες εργασίες προσφέρουν πρακτικές λύσεις και  βοηθούν στην αναβάθμιση της εικόνας των ακτών μας. Σε όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου οι υπηρεσίες μας είναι σε ετοιμότητα και θα συνεχίσουμε τη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, εκτελώντας εργασίες,  οι οποίες  βελτιώνουν την  τουριστική εικόνα της περιοχής μας» σημειώνει σε δήλωσή του, ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Δημήτρης Ντούρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου