Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Ο Τζήμας έπιασε ΚΑΙ ΠΑΛΙ πέναλτι και έστειλε τη Νίκη Βόλου στον τελικό κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδος! Το γκολ της Νίκης ο Κραγιόπουλος!

Στον τελικό η Νίκη, με «θρίλερ» και πέναλτι στην Άμφισσα!
Παρά τα πολλά προβλήματά της τον τελευταίο μήνα, η Νίκη Βόλου… αρνείται να χάσει το φετινό Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας, απέκλεισε και τον Νέο Αμφίλοχο στα πέναλτι, κερδίζοντάς τον με 8-7! Παρά τα πολλά προβλήματά της τον τελευταίο μήνα, η Νίκη Βόλου… αρνείται να χάσει το φετινό Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας, απέκλεισε και τον Νέο Αμφίλοχο στα πέναλτι, κερδίζοντάς τον με 8-7 (0-0 στην κανονική διάρκεια, 1-1 το ματς στην παράταση) και περιμένει τον Όμιλο Φιλάθλων Ιεράπετρας στον τελικό, προκειμένου να ολοκληρώσει έναν αγωνιστικό “άθλο”, αν αναλογιστούμε τις πολλές και σημαντικές απουσίες της στα τελευταία παιχνίδια.
“Ήρωας” των κυανόλευκων ο Σταύρος Βουρδάκης που ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι και χάρισε την πρόκρισή στην ομάδα του.

Η διάταξη
Το τεχνικό τιμ της Νίκης Βόλου παρέταξε την ομάδα του με τον Τζήμα κάτω από τα δοκάρια, τον Ζιώγα στη θέση του αριστερού οπισθοφύλακα, τον Λάιο στη δεξιά πλευρά της αμυντικής γραμμής κι ανάμεσά τους, στα σέντερ μπακ, τους Χρήστο Καρτσαμπά και Στέφανο Κραγιόπουλο. Βέργος και Μέτσε ήταν τα αμυντικά χαφ, με τον Γιώργο Ιορδανίδη να κινείται μπροστά από αυτούς σε ρόλο “δεκαριού”. Στις πτέρυγες, μεσοεπιθετικά, αγωνίστηκαν οι Τζάθας (αριστερά) και Ντινιωτάκης (δεξιά), με τον Αναστασίου να αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς
Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους, σε ένα παιχνίδι κέντρου. Η Νίκη, βέβαια, έμοιαζε πιο κινητική από την αρχή, πραγματοποιώντας την πρώτη της τελική προσπάθεια στο 7′, με ένα μακρινό σουτ του Αναστασίου, το οποίο πέρασε άουτ, δίχως να ανησυχήσει τον Μανιάτη. Στο 18′, η Νίκη έχασε σπουδαία διπλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, δίχως να τα καταφέρει όμως, με πρωταγωνιστή τον Αναστασίου. Αρχικά, ο Ντινιωτάκης κινήθηκε από τα δεξιά, “σέρβιρε” στον Αναστασίου που βρισκόταν μέσα στην περιοχή του Νέου Αμφιλόχου, με το σουτ του, όμως, να απομακρύνεται δύσκολα από τον Μανιάτη. Η φάση συνεχίστηκε, με τον σέντερ φορ της Νίκης να γίνεται ξανά αποδέκτης της μπάλας σε πλεονεκτική θέση, εντός περιοχής, να επιχειρεί το πλασέ, το οποίο, όμως, κατέληξε αδύναμα άουτ.

Ο Νέος Αμφίλοχος πραγματοποίησε την πρώτη του τελική προσπάθεια στο 25′, με την κεφαλιά του Τσιούνη να περνά άουτ, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ συμπαίκτη του. Τέσσερα λεπτά αργότερα, η ομάδα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας έχασε τη δική της σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Χριστογιάννης βρέθηκε με την μπάλα στα πόδια, στον άξονα, επιχείρησε το δυνατό σουτ από πολύ μακρινή απόσταση, με τον Τζήμα να πραγματοποιεί μία εξαιρετική απόκρουση, πέφτοντας στη δεξιά του γωνία. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Τσιούνης πήρε το “ριμπάουντ” και πέτυχε το γκολ μπροστά στην ανυπεράσπιστη εστία της Νίκης, το οποίο, όμως, ακυρώθηκε, καθώς ο μεσοεπιθετικός του Νέου Αμφιλόχου υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Παραδόξως, οι δύο αυτές αξιόλογες προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του Λάκη Παπαχρήστου για γκολ ήταν κι οι τελευταίες του πρώτου ημιχρόνου και για τις δύο ομάδες, οι οποίες στα επόμενα λεπτά, μέχρι τη λήξη των πρώτων 45′ αναλώθηκαν σε ένα φλύαρο παιχνίδι κέντρου, μακριά από τις δύο εστίες. Η Νίκη, κατά γενική ομολογία, είχε την κατοχή της μπάλας και την περισσότερη διάθεση να προσεγγίσει τα καρέ του Μανιάτη, δίχως, όμως, να τα καταφέρνει με επιτυχία, απέναντι σε έναν Νέο Αμφίλοχο που φαινόταν πως πηγαίνει το παιχνίδι εκεί ακριβώς που ήθελε.

Πολύ πιο ενδιαφέρουσα η εικόνα της αναμέτρησης στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Νέος Αμφίλοχος μπήκε καλύτερα στο γήπεδο κι είχε την πρώτη καλή στιγμή για γκολ. Συγκεκριμένα στο 50′, ο Μαλής βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, κοντά στη μεγάλη περιοχή του Τζήμα, δοκίμασε ένα σουτ, το οποίο πήρε τροχιά προς την εστία της Νίκης, με τον Μέτσε, όμως, να βάζει το σώμα του στην πορεία της μπάλας και να αποσοβεί τον κίνδυνο. Δύο λεπτά αργότερα, η Νίκη είχε κι αυτή την πρώτη της τελική προσπάθεια, με την κεφαλιά του Κραγιόπουλου, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μέτσε, να περνά άουτ. Στο 54′ ο Νέος Αμφίλοχος απάντησε εκ νέου. Σε κατάσταση αντεπίθεσης, ο Νάκος πάσαρε στον Τσιούνη, ο οποίος επιχείρησε ένα δυνατό σουτ που απομάκρυνε με υπερένταση ο Τζήμας.

Η ομάδα του Λάκη Παπαχρήστου πήρε ψυχολογία από την καλή της αγωνιστική παρουσία στο δεύτερο ημίχρονο, ενέτεινε την πίεσή της στα καρέ του Νίκου Τζήμα κι έχασε ακόμα δύο σπουδαίες ευκαιρίες για γκολ. Αρχικά, στο 58′ την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσιούνη απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Τζήμας. Στην εξέλιξη της φάσης, πάλι ο Τσιούνης εκτέλεσε το κόρνερ, με την κεφαλιά του Χριστογιάννη να απομακρύνεται ξανά με υπερένταση από τον Τζήμα που ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και κράτησε το “μηδέν” για την ομάδα του σε πολύ επικίνδυνες στιγμές για γκολ από τον Νέο Αμφίλοχο στο δεύτερο μέρος.

Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, θα έλεγε κανείς, η Νίκη είχε τη μεγαλύτερη στιγμή της για γκολ στο 63′. Ο Βέργος, από αρκετά μακρινή απόσταση, δοκίμασε ένα σουτ, το οποίο “τράνταξε” το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μανιάτη. Στο 76′ η Νίκη είχε ξανά την επόμενη καλή στιγμή για ένα τέρμα, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νέτι Μέτσε να περνά εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μανιάτη.

Τα λεπτά κυλούσαν με τον ρυθμό της αναμέτρησης να έχει πέσει αισθητά και τις δύο ομάδες να δείχνουν πως βολεύονται και με το ενδεχόμενο της παράτασης, δείχνοντας σημάδια κόπωσης. Κάποιες εκατέρωθεν “υποψίες” ευκαιριών δεν έφεραν κάποια ουσιαστική αλλαγή, με τη λήξη της κανονικής διάρκειας να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες.

Η παράταση και τα πέναλτι
Στο πρώτο λεπτό της ημίωρης παράτασης, ο Νέος Αμφίλοχος ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ. Ο Νάκος κινήθηκε πολύ όμορφα εντός περιοχής, πλάσαρε ψύχραιμα τον Τζήμα κι έκανε το 1-0, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Πριν αυτοί τελειώσουν καλά-καλά, όμως, η Νίκη είχε απάντηση! Συγκεκριμένα, στην αμέσως επόμενη φάση, η Νίκη κέρδισε φάουλ κοντά στη μεγάλη περιοχή του Μανιάτη, εκτελεστής ήταν ο Μέτσε που σέντραρε για το κεφάλι του Χρήστου Καρτσαμπά, ο οποίος δεν μπόρεσε να “νικήσει” τον πορτιέρε του Νέου Αμφιλόχου, ο οποίος απομάκρυνε.

Το “ριμπάουντ” πήρε ο Κραγιόπουλος που σε κενή εστία, με κεφαλιά, έκανε το 1-1, μέσα σε νέους πανηγυρισμούς, αυτήν τη φορά για τους ποδοσφαιριστές και τους ιθύνοντες της Νίκης. Η “έκρηξη” των πρώτων δύο λεπτών της παράτασης από τις δύο ομάδες, με αυτά τα δύο γρήγορα τέρματα, ήταν το μοναδικό αξιοσημείωτο γεγονός του πρώτου ημιχρόνου στον έξτρα χρόνο, καθώς η κούραση, πλέον, για τους ποδοσφαιριστές ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή.

Παρόμοια η εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης, με τον ημιτελικό να οδηγείται, τελικώς, στη “ρώσικη ρουλέτα” των πέναλτι.

Εκεί η σειρά ήταν η εξής:

– Εύστοχος στο πρώτο πέναλτι ο Δράκος, 1-0 ο Νέος Αμφίλοχος

– Ισοφαρίζει ο Κραγιόπουλος σε 1-1

– Εύστοχος ο Νάκος για τον Νέο Αμφίλοχο, 2-1

– Δεν αστοχεί ούτε ο Τζάθας, ψύχραιμα κάνει το 2-2

– “Ξεγελά” τον Τζήμα ο Τόσκα και κάνει το 3-2

– Δυνατά στο κέντρο της εστίας η εκτέλεση του Μέτσε, ισοφαρίζει ξανά η Νίκη (3-3)

– Ο Κούσης το 4-3 για τον Νέο Αμφίλοχο

– Δεν αστοχεί ο Αναστασίου, ισοφαρίζει σε 4-4 η Νίκη

– Ευστοχεί και στο πέμπτο πέναλτι ο Νέος Αμφίλοχος με τον Τσιούνη (5-4)

– Ισοφαρίζει για πέμπτη διαδοχική φορά η Νίκη με τον Κοντοέ (5-5)

– Ψύχραιμος και ο Μαλής για τον Νέο Αμφίλοχο, 6-5

– Αλέξανδρος Καρτσαμπάς για τη Νίκη και 6-6

– Σκοράρει ο Χριστογιάννης, 7-6 ο Νέος Αμφίλοχος

– Ισοφαρίζει ο Χρήστος Καρτσαμπάς σε 7-7

– Αποκρούει ο Τζήμας την εκτέλεση του Κωστακιώτη, παραμένει το 7-7

– Μακριά από την εστία η εκτέλεση του Κώστα Ζιώγα, χάνει το “ματς μπολ” η Νίκη

– Αστοχεί κι ο Θανάσης Ρεπετσάς για το Νέο Αμφίλοχο

– Ευστοχεί ο Βουρδάκης, 8-7 και πρόκριση στον τελικό για τη Νίκη!

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Ξηροφώτος-Μπούις): Τζήμας, Χρ. Καρτσαμπάς, Κραγιόπουλος, Λάιος (85′ λ.τρ. Κοντοές), Ζιώγας, Βέργος, Μέτσε, Ιορδανίδης (111′ Αλ. Καρτσαμπάς), Τζάθας, Ντινιωτάκης (90′ Βουρδάκης), Αναστασίου.

ΝΕΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ (Παπαχρήστος): Μανιάτης, Κωστακιώτης, Χριστογιάννης, Κοκώνης Ε., Μαλής, Ζοτάι (90′ Δράκος), Τσιούνης, Καλοκαίρης (71′ Ρεπετσάς), Τόσκα, Νάκος, Κούσης.
Πηγή: magnesiasports

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου