Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

ΑΕ Καραϊσκάκης και Απόλλων Λάρισας-Οι ομάδες με το χαμηλό μπάτζετ και το έργο των προπονητών τους!

Στην Football League  έχουμε δύο ομάδες και στην Γ Εθνική (8ος  όμιλος), έχουμε μία ομάδα όπου εκτός ότι παίζουν πολύ καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο, είναι και οι τρείς αυτές ομάδες έργο των προπονητών τους.Συγκεκριμένα  από την  Football League , έχουμε την ομάδα του Απόλλων Λάρισας κα της  ΑΕ Καραϊσκάκης Άρτας, ενώ στην Γ Εθνική (8ος όμιλος) έχουμε την ομάδα του ΠΟ Ατσαλένιου. Απόλλων Λάρισας και ΑΕ Καραϊσκάκης, είναι από τις ομάδες με τα χαμηλότερα μπάτζετ της Football League. Ο Απόλλων Λάρισας έχει περίπου 200 χιλιάδες ευρώ μπάτζετ, ενώ η ΑΕ Καραϊσκάκη  έχει περίπου 300 χιλιάδες ευρώ μπάτζετ.

 Παρόλα αυτά, ο Απόλλων Λάρισας βρίσκεται στην 6η θέση και ΑΕ Καραϊσκάκης Άρτας βρίσκεται στην 9η θέση.
Τόσο προπονητικά όσο και δημοσιογραφικά το αναγνωρίζουν άπαντες ότι αυτό όπου δείχνουν αγωνιστικά  μέσα στο γήπεδο αυτές οι ομάδες είναι έργο προπονητή,  όπως επίσης έργο προπονητή είναι και το οικογενειακό κλίμα που υπάρχουν στα αποδυτήρια αυτών των δύο ομάδων.
Προπονητής στην ομάδα του Απόλλων Λάρισας είναι ο Νίκος Θεοδοσιάδης, ενώ στην ΑΕ Καραϊσκάκης Άρτας ο  Σάκης Παπαβασιλείου. Δύο προπονητές πραγματικά  εργάτες- προπονητές και ακούραστοι πάνω στην δουλειάς τους, με τα αποτελέσματα και την πορεία των ομάδων τους να τους δικαιώνει.
Ο Απόλλων Λάρισας είναι η ομάδα όπου κέρδισε και της τρεις Κρητικές ομάδες μέσα στο Αλκαζάρ. Απόλλων Λάρισας - ΟΦΗ 1-0, Απόλλων Λάρισας - Εργοτέλης 3-2 και Απόλλων Λάρισας – ΑΟΧ/Κισσαμικός 2-0
Να σημειώσουμε ότι άμεσος βοηθός του Νίκου Θεοδοσιάδη είναι ο νεαρός τεχνικός Αλέκος Κούρτογλου, γνωστός στο Ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο ενώ ήταν ο άμεσος βοηθός του Σάκη Παπαβασιλείου την περυσινή χρονιά (2016-2017) στον Ολυμπιακό Βόλου.
 Στην Γ Εθνική και στο 8ο όμιλο η ομάδα του ΠΟ Ατσαλένιου, είναι η  ομάδα όπου έχει το χαμηλότερο μπάτζετ (περίπου 70-75 χιλιάδες ευρώ) και από τους 8 ομίλους της Γ Εθνικής , με τις επόμενες ομάδα από τον ΠΟ Ατσαλένιου να αρχίζουν περίπου από  το διπλάσιο μέχρι και καταλήγουν μέχρι και το τετραπλάσιο μπάτζετ.
Ο τεχνικός της ομάδας Μανώλης Σουτζής, είναι ένας προπονητής με τεράστιες γνώσεις όπου διακρίνεται για την εργατικότητα του και το ήθος του, τόσο σαν προπονητής όσο κα σαν άνθρωπος, όπου κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει.
Ο Μανώλης Σουτζής δεν είχε στο ρόστερ του παίκτες όπως ο  Μπουτσάκης (μεταγραφή στον Εργοτέλη), τον Χαμαλάκης και τον ο Πετράκη όπου ήταν τραυματίες σχεδόν όλη την χρονιά, παρόλο αυτά κατάφερε να φτιάξει μία ομάδα με όλη την σημασία της λέξης εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, όπου η δουλειά του και το έργο του να  αναγνωρίζεται πρώτα-πρώτα από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές του.
Μία ομάδα όπου έμπαινε μέσα στο γήπεδο και έπαιζε πραγματικά πολύ καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο απέναντι σε ομάδες  που είχαν από διπλάσιο μέχρι και τετραπλάσιο μπάτζετ και παρόλα αυτά κατάφερε να κάνει μία πολύ καλή πορεία και να παραμείνει στην κατηγορία της Γ Εθνικής.
Το έργο του Ηρακλειώτη προπονητή αναγνωρίζεται και να γίνεται θέμα ζήτησης ακόμα και από προπονητές από την  Football League και της Super League.
Τόσο οι Νίκος Θεοδοσιάδης και ο Σάκης Παπαβασιλείου, όσο και ο Μανώλης Σουτζής απέδειξαν πως μπορείς με μικρά μπάτζετ να φτιάξεις μία ομάδα με όλη την σημασία, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, όπου μπορεί να μην έχει τα μεγάλα ονόματα, αλλά  όπου θα παίζει πολύ καλό, ποιοτικό ποδόσφαιρο και να παίρνει μέσα στο γήπεδο αυτό όπου θέλει και όπου έχει σαν στόχο.
Επίσης αυτοί οι τρείς προπονητές απέδειξαν  το ρητό που λέει ο λαός: ‘’άλλος έχει το όνομα και άλλος την χάρη’’. Οι Νίκος Θεοδοσιάδης, Σάκης Παπαβασιλείου και Μανώλης Σουτζής, δεν έχουν να ζηλέψουν  σε γνώσεις και σε εργατικότητα προπονητές που είναι ‘’δήθεν’’ ονόματα και αμείβονται με πενταπλάσιο και δεκαπλάσιο μισθό και με μπάτζετ όπου δεν ανταποκρίνεται  σε σχέση με το έργο και την δουλειά όπου παρέχουν.
Του Γιάννη Παρασύρη
Πηγή: contragoal.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου