Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

Όλα τα δεδομένα για ΠΑΟΚ και Κυριάκο Παπαδόπουλο

Η ρήτρα με το Αμβούργο, οι επίδοξοι μνηστήρες και τι αναφέρουν στη «Μ» άνθρωποι από το στενό του περιβάλλον. Εδώ και αρκετές ημέρες (από τη μίνι προετοιμασία της Εθνικής ομάδας) είχαμε αναφέρει στο αναλυτικό ρεπορτάζ της «Μ» για το θέμα του Κυριάκου Παπαδόπουλου και όλα όσα είχαν συζητηθεί μεταξύ των διεθνών παικτών καθώς και το ενδεχόμενο, στο άμεσο μέλλον, να έρθει ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός στην Τούμπα. Ποια όμως είναι τα δεδομένα της υπόθεσης Παπαδόπουλου;

Πως σκέφτονται στην Μικράς Ασίας για τον δυναμικό διεθνή κεντρικό αμυντικό, ο οποίος δεν έκρυψε (σε όλη την καριέρα του) πως είναι φανατικός υποστηρικτής του ΠΑΟΚ;

Τι πρόκειται να συμβεί, εφόσον το Αμβούργο, η ομάδα στην οποία ανήκει δηλαδή, υποβιβαστεί στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας; Ποια είναι τα θέλω του ιδίου του παίκτη και τι έλεγαν χθες στη «Μ» off the record άνθρωποι από το πολύ στενό του περιβάλλον; Σε αυτά τα ερωτήματα τα οποία παραθέτουμε στο σημερινό ρεπορτάζ, δίνουμε απαντήσεις.

Ο Παπαδόπουλος έχει συμβόλαιο σε ισχύ με το Αμβούργο το οποίο όμως βρίσκεται στην τελευταία θέση της Μπουντεσλίγκα και μόνο με θαύμα θα παραμείνει εκεί. Στο συμβόλαιο του 26χρονου αμυντικού υπάρχει ρήτρα, το ύψος της οποίας (σύμφωνα με όσα έλεγαν χθες στη «Μ» άνθρωποι από το στενό περιβάλλον του παίκτη) αγγίζει τα 7 εκατ. ευρώ. Ακόμη κι αν υποβιβαστεί το Αμβούργο (που είναι και το πλέον πιθανό) η ρήτρα έχει ισχύ. Το ζητούμενο είναι τι θέλει ο ικανός αμυντικός.

Ως οπαδός του ΠΑΟΚ (κάτι που το έχει δηλώσει) θέλει να έρθει στην Τούμπα. Αυτή είναι η μία παράμετρος. Η δεύτερη; Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλη ομάδα από το εξωτερικό, η οποία θα καλύψει τις απαιτήσεις του και φυσικά τις απαιτήσεις (τη ρήτρα δηλαδή ή μέρος αυτής) του Αμβούργου. Θεωρείται επιπλέον, πολύ δύσκολο να μείνει. Όπως έλεγαν άνθρωποι του περιβάλλοντός του: «Υπάρχουν ομάδες από την Κίνα, την Πορτογαλία, την Αγγλία και άλλες χώρες που έδειξαν ενδιαφέρον και μπορούν να καλύψουν την ρήτρα του. Υπάρχουν και δύο ομάδες από τη Γερμανία. Καμία απόφαση όμως δεν έχει ληφθεί».

Στο ερώτημα, εάν ο ΠΑΟΚ διεκδικούσε τον Κυριάκο Παπαδόπουλο τι θα επέλεγε ο παίκτης, η απάντηση που λάβαμε ήταν η εξής: «Ο Κυριάκος είναι ΠΑΟΚ, δεν το έχει κρύψει. Είναι λογικό να θέλει να έρθει κάποια στιγμή. Ξέρουμε πως και ο ΠΑΟΚ τον θέλει».

Ασφαλώς όμως ο ΠΑΟΚ είναι πολύ δύσκολο, εφόσον τα βρει με τον Παπαδόπουλο (φήμες λένε πως έχει γίνει ουσιαστική προσέγγιση αλλά αυτές δεν επιβεβαιώνονταν) να καλύψει την ρήτρα που έχει βάλει το Αμβούργο για την παραχώρησή του. Πως όμως μπορεί να τα καταφέρει;

Υπάρχει και η προοπτική του δανεισμού, είναι η απάντηση. Το θέμα ασφαλώς δεν είναι εύκολο. Όμως, ένα βασικό στοιχείο, είναι πως ο Παπαδόπουλος αποτελεί τον διακαή πόθο των ανθρώπων του Δικεφάλου και του Σαββίδη. Εφόσον υποβιβαστεί το Αμβούργο και δεν έρθει μία ικανοποιητική πρόταση για τη γερμανική ομάδα και τον παίκτη, το ενδεχόμενο της Τούμπας θα είναι ανοιχτό. Για την ακρίβεια, οι πόρτες θα ανοίξουν διάπλατα.
Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου