Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Υποτροφία Ολυμπιακής προετοιμασίας στη Νικολαΐδου του ΝΟΚΑΤ!

Απονεμήθηκαν οι Υποτροφίες Ολυμπιακής Προετοιμασίας του Ιδρύματος Λεβέντη
Υπότροφος για 7η συνεχή χρονιά η Κατερίνα Νικολαΐδου.
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Απριλίου, στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στο Μαρούσι, με τη συμμετοχή της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative)  και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση. η 19η Τελετή Απονομής Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη, με κεντρικό Ομιλητή τον Ολυμπιονίκη κολυμβητή ανοιχτής θάλασσας Σπύρο Γιαννιώτη.

Με την συνεργασία και των τριών Ιδρυμάτων που έχει διάρκεια μέχρι το 2020, δίνονται 41 υποτροφίες, για αθλητές/αθλήτριες από την Ελλάδα και την Κύπρο, που αγωνίζονται σε ατομικά Ολυμπιακά αθλήματα, καθώς και στους νικητές Έλληνες του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Ε. κ. Καπράλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι πολλοί αθλητές δεν θα είχαν την δυνατότητα για προετοιμασία στους Ολυμπιακούς αν δεν υπήρχαν οι τρεις φορείς που συμβάλουν οικονομικά, ευχήθηκε στους αθλητές καλή επιτυχία, ενώ επεσήμανε:
«Κάθε χρόνο η επιτροπή υποτροφιών έρχεται σε δύσκολη θέση να μοιράσει τις υποτροφίες λόγω των πολλών επιτυχιών που έχουν οι αθλητές μας». Από την πλευρά του ο Σπύρος Γιαννιώτης αφηγήθηκε την προσωπική του ιστορία στον αθλητισμό, περιγράφοντας τις αγωνίες, τις δυσκολίες και όλα όσα έζησε μέχρι να φθάσει στη μεγάλη επιτυχία του και να ανεβεί στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.
Υποτροφίες Ολυμπιακής προετοιμασίας από την κωπηλασία έλαβαν 5 πληρώματα και η Κατερίνα Νικολαΐδου του Ν.Ο.Κατερίνης  που προετοιμάζεται στο σκιφ γυναικών με στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τοκυο. Η  Κατερινιώτισσα Ολυμπιονίκης (4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2016 στο Ρίο) στην οποία απονέμεται για 7η συνεχή χρονιά η συγκεκριμένη υποτροφία, δήλωσε  «Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Ίδρυμα Α.Γ Λεβέντη την Ελληνική Πρωτοβουλία, και το Ίδρυμα Ιωάννη Λάτση, που για ακόμη μια χρονιά στέκονται στο πλευρό μου και με βοηθούν ώστε ο δρόμος μου για το Τόκυο να είναι πιο εύκολος!» .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου