Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Φάιναλ φορ του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Παίδων: ΕΠΣ Αχαΐας-ΕΠΣ Ξάνθης 1-1 (στα πέναλτι 3-4)

Στην ηλιόλουστη Πιερία διεξάγεται το φάιναλ φορ του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Παίδων, με τους ημιτελικούς να έχουν ξεκινήσει σήμερα και τους τελικούς, μικρό και μεγάλο, να διεξάγονται την Πέμπτη στο ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣ Πιερίας στη Ν. Έφεσο.  Η ομάδα της Ξάνθης κατάφερε να περάσει στον μεγάλο τελικό αφού επιβλήθηκε στα πέναλτι με 4-3 της αντίστοιχης ομάδας της Αχαΐας.

Στο πρώτο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της διοργάνωσης, η ΕΠΣ Αχαΐας αντιμετώπισε την αντίστοιχη ομάδα της Ξάνθης.

Η πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα στο 25΄με την Ξανθιώτικη ομάδα να χάνει μεγάλη ευκαιρία, όταν το σουτ του Πιστικού απο το ύψος του πέναλτι βρήκε σε σώμα αμυντικού της Πατρινής ομάδας και στη συνέχεια κατέληξε στο δοκάρι του Μιχαλόπουλου και απομακρύνθηκε απο τους αμυντικούς του.

Στο 30΄ο Γιουρούκ πλάσαρε δυνατά απο το ύψος της μεγάλης περιοχής, για να περάσει η μπάλα ελάχιστα άουτ απο το δεξί κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα της ομάδας της Αχαΐας.

Έτσι με το ισόπαλο 0-0 μπήκαν οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια για ημίχρονο, με την ΕΠΣ της Ξάνθης να είναι πιο επιθετική στο πρώτο μέρος και την αντίπλαο της ΕΠΣ Αχαιας, επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις της.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ για την ομάδα της Αχαΐας, το οποίο πέτυχε με κοντινό πλασέ ο Κυρσανίδης, πρίν συμπληρωθεί το 45ο λεπτό της αναμέτρησης (ημίχρονο 40΄λεπτών στα παιδικά πρωταθλήματα).

Στην προσπάθεια της να απαντήσει η ομάδα της Ξάνθης, έδωσε χώρους στους αντιπάλους της που ισορρόπησαν στο παιχνίδι και έτσι στο 48΄ η Αχαΐα θα χάσει ευκαιρία για το 2-0, όταν το σουτ του Μουρτζόπουλου θα περάσει πάνω απο τα δοκάρια του Χατζή.
Στο 68΄θα έρθει η ισοφάριση για την ΕΠΣ της Ξάνθης, με φοβερή ατομική προσπάθεια του Πατήρα που απέφυγε όποιον βρήκε μπροστά του και πλάσαρε σωστά τον Μιχαλόπουλο.

Στο 78΄καλή εκτέλεση φάουλ του Ιωσηφίδη, θα περάσει λίγο επάνω απο το οριζόντιο δοκάρι του Μιχαλόπουλου.

Διαιτητής ο Τσιτσανούδης με βοηθούς τους Παραφέστα και Δεδηκούση απο την ΕΠΣ Λάρισας.

ΕΠΣ Αχαΐας (Καρακίτσος): Μιχαλόπουλος, Ζεκιάη, Παναγιώτου, Χαριτάτος, Σοφιανόπουλος, Τασσόπουλος, Σάχι, Φραντζής (60΄Νικολόπουλος), Τιμοθέου (35΄Μουρτζόπουλος), Κυρσανίδης 78΄Ορτέντζιος), Γκολφίνος.

ΕΠΣ Ξάνθης (Κουτρουλός): Χατζής, Μαρκοσιάν, Κούτρας (50΄Τεφηκογλου), Τυριάκης, Χαϊτίδης, Αναστασιάδης, Μετεντζίδης, Πατήρας, Ιωσηφίδη;ς, Γιουρούκ (78΄Τσολακίδης), Πιστικός (50΄Χούτσκα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου