Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Super League-Ομάδες της Football League στη θέση όσων δεν πάρουν άδεια

Tο θέμα της αδειοδότησης βρίσκεται στην επικαιρότητα, από τη στιγμή που μέχρι τις 31 Μαρτίου οι ομάδες θα πρέπει να καταθέσουν τα σχετικά έγγραφα στο αρμόδιο τμήμα αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ. Χθες, στο δ.σ. της Super League αποφασίστηκε να μην αλλάξει ο κανονισμός, επομένως όποια ΠΑΕ δεν πάρει άδεια θα υποβιβαστεί.

Το ερώτημα που προκύπτει πλέον είναι από που θα… αντικατασταθούν οι ομάδες που τυχούν δεν περάσουν τον… σκόπελο της αδειοδότησης και υποβιβαστούν. Αν δεν τροποποιηθείο σχετικός κανονισμός της ΕΠΟ, τότε τα κενά που ενδεχομένως προκύουν, θα καλυφθούν από τη Football League.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ
Σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 4 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου, τη θέση των μη αδειοδοτημένων ομάδων παίρνουν εκείνες από τη δεύτερη κατηγορία. Αναλυτικά αναφέρεται το εξής: “Αν μία ή περισσότερες ομάδες που δικαιούται να αγωνιστούν στην Α΄ κατηγορία παραιτηθούν για οποιανδήποτε λόγο από την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα που ακολουθεί ή δεν δηλώσουν συμμετοχή ή δεν λάβουν την απαιτούμενη για την συμμετοχή τους αδειοδότηση, ή αν μία ή περισσότερες από τις δικαιούμενες να προβιβασθούν ομάδες από την Β΄ στην Α΄ Εθνική κατηγορία παραιτηθούν για οποιανδήποτε λόγο από την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα που ακολουθεί ή δεν δηλώσουν συμμετοχή ή δεν λάβουν την απαιτούμενη για την συμμετοχή τους αδειοδότηση, τότε το δικαίωμα για προβιβασμό αποκτούν οι αμέσως επόμενες στην βαθμολογική κατάταξη ομάδες της Β΄ κατηγορίας (με την σειρά κατάταξης) και μέχρι την 6η στην σειρά του πίνακα, εφόσον έχουν αδειοδοτηθεί κατάλληλα για το πρωτάθλημα αυτό.

Αν και μετά την εξάντληση της 6ης στην σειρά του πίνακα βαθμολογίας της Β΄ Εθνικής κατηγορίας, ο αριθμός των προβλεπόμενων ομάδων δεν έχει καλυφθεί, τότε αποκτούν το δικαίωμα οι υποβιβασθείσες από την Α΄ κατηγορία ομάδες, να παραμείνουν σε αυτήν (με την σειρά κατάταξης στον βαθμολογικό πίνακα) ώσπου να συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος από την προκήρυξη αριθμός ομάδων”.
Πηγή: thessports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου