Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

“Αν είμαστε σοβαροί, θα περάσουμε στους ομίλους”

Αισιόδοξος ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα εμφανιστεί πολύ δυνατό και θα εξασφαλίσει την πρόκριση για τα τελικά του Euro 2020 εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Τάσος Δώνης. Συνέντευξη στην κάμερα της NOVA παραχώρησε ο επιθετικός της Στουτγκάρδης και της εθνικής Ελλάδας, Τάσος Δώνης, με αφορμή τα δύο φιλικά παιχνίδια με Ελβετία και Αίγυπτο.
Ο 21χρονος φορ μίλησε για τον στόχο της Εθνικής, που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2020 και τόνισε πως το κλίμα στα αποδυτήρια είναι οικογενειακό.

Ο Δώνης μίλησε επίσης για το κίνητρο που τους έχει δώσει ο ομοσπονδιακός προπονητής, Μίκαελ Σκίμπε, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες εβδομάδες στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τάσου Δώνη:
Για το κλίμα στην Εθνική:
“Το κλίμα είναι πολύ ευχάριστο, είμαστε σαν μία οικογένεια. Η προσπάθεια που κάναμε ήταν πάρα πολύ μεγάλη, καταφέραμε να φτάσουμε ως τα μπαράζ με μία πολύ δύσκολη αντίπαλο. Αποκλειστήκαμε, πρέπει να συνεχίσουμε. Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε σκληρά, έχουμε μπροστά μας δύο πολύ καλά φιλικά με δύο ομάδες που θα πάνε στο Μουντιάλ. Οπότε είναι δύο πολύ σημαντικά τεστ για μας, να δούμε σε τι επίπεδο είμαστε και να αρχίσει να φτιάχνεται η Εθνική για το Euro”.

Για τις δυσκολίες στην προσπάθεια πρόκρισης:
“Σίγουρα είναι ένας βατός όμιλος, αλλά πάντα όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Πρέπει να είμαστε σοβαροί, να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας και πιστεύω ότι θα περάσουμε στους ομίλους”.

Για τα παιχνίδια με Ελβετία και Αίγυπτο:
“Είναι δύο ποιοτικές ομάδες. Ειδικά η Ελβετία έχει πολύ ποιοτικούς παίκτες που όλοι τους γνωρίζουμε. Η Αίγυπτος έχει τον Σαλάχ που κάνει μία φανταστική χρονιά. Θα είναι δύο καλά, δύσκολα φιλικά και πιστεύω ότι θα έχουμε μία πολύ καλή εικόνα”.

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την διακοπή του πρωταθλήματος:
“Σίγουρα έχουν συζητηθεί όλα αυτά τα θέματα. Κι εγώ στο εξωτερικό και στην ομάδα που βρίσκομαι ήταν μία πολύ άσχημη εντύπωση για το ελληνικο ποδόσφαιρο. Αυτά δεν πρέπει να συμβαίνουν, πρέπει να υπάρχει σεβασμός στο γήπεδο, όπως βλέπουμε δεν συμβαίνουν σε όλες τις χώρες, οπότε κι εμείς πρέπει να φτάσουμε σε ένα επίπεδο όπου θα υπάρχει σεβασμός. Το ποδόσφαιρο είναι γιορτή, δεν χρειάζεται να γίνονται αυτά τα πράγματα”.

Για το κίνητρο που τους δίνει ο Σκίμπε:
“Κίνητρο υπάρχει πάντα, σίγουρα υπάρχει πολύς χρόνος μέχρι το επόμενο Euro. Aυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να επαναπαυόμαστε. Πρέπει απ’ αυτή τη στιγμή να ολοκληρωθεί η ομάδα, να δεθούμε, να δούμε πώς ταιριάζουμε αγωνιστικά. Μέσα από τα φιλικά και τις προπονήσεις θα έρθει αυτό. Οπότε πιστεύω ότι με τη σκληρή δουλειά και τους αγώνες θα είμαστε πολύ δυνατοί για το Εuro”.
Πηγή: talentabout.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου