Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Όχι δάκρυα για την ΑΕ Καρίτσας!

Του Μπάμπη Πεΐδη
Σε ένα απο τα κομβικότερα παιχνίδια της φετινής περιόδου για την ομάδα της Πιερίας όσον αφορά την παραμονής της στη Γ΄ Εθνική, η ΑΕ Καρίτσας ήρθε χθές ισόπαλη 1-1 με τον Κιλκισιακό και πλέον τα πράγματα έχουν δυσκολέψει αφόρητα με τον στόχο να φαντάζει απρόσιτος.
Στο ποδόσφαιρο όμως, και ένα παραπάνω στην όμορφη Ελλάδα μας, έχουμε δεί να γίνονται πολλά και ίσως μπορείς να πείς ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και όλα μπορεί να συμβούν.
Κρίνοντας όμως με βάση τα δεδομένα, η ΑΕΚ βρίσκεται στις ομάδες που θα βιώσουν τον υποβιβασμό.  Αυτό σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να απογοητεύσει τον σύλλογο της Πιερίας!
Όχι δάκρυα και στεναχώρια για την ΑΕΚ της περιοχής μας!

Πικρία ναι θα υπάρχει γιατί η ομάδα έδειξε περίτρανα ότι μπορούσε να πετύχει άνετα την παραμονή της και το απέδειξε, κερδίζοντας στον δεύτερο γύρο τον πρωτοπόρο Άρη Παλαιοχωρίου και παίρνοντας το ισόπαλο αποτέλεσμα στο Καυτατζόγλειο απο τον Ηρακλή, σε ένα παιχνίδι που μπορούσε και αυτό να κερδίσει!

Η ΑΕ Καρίτσας πλήρωσε το ...μουδιασμένο ξεκίνημα της, το οποίο πραγματοποιήθηκε κάτω απο αμφίβολες συνθήκες για την κατηγορία που θα αγωνίζονταν. Πλήρωσε ίσως και την έλλειψη εμπειρίας στην κατηγορία και σίγουρα την έλλειψη της ...αλητείας, της βρώμικης σκέψης και συμπεριφοράς και του παρασκηνίου που διακρίνει το ποδόσφαιρο της χώρας μας στις εθνικές κατηγορίες. Στοιχεία που το έχουν καταντήσει σε φαρσοκωμωδία, το έχουν απαξιώσει και το καταδίκασαν να παίζεται για λίγους, ελάχιστους και μπροστά σε άδειες κερκίδες.

Η ΑΕΚ τίμησε την Πιερία και το ποδόσφαιρο της. Τίμησε το ίδιο το ποδόσφαιρο σαν άθλημα και συνεχίζει να το τιμά!
Όχι δάκρυα για μια ομάδα που την διέκρινε το ήθος μέσα και έξω απο τους αγωνιστικούς χώρους. Με έντιμους παράγοντες που αγαπούν τον τόπο τους, τον προάγουν μέσα απο την ομάδα, τους διακρίνει η σοβαρότητα, το ήθος, η αξιοπιστία και σέβονται τους ανθρώπους της περιοχής τους.
Με ένα καλό τεχνικό τιμ που απο την αρχή της χρονιάς δούλεψε σωστά και κράτησε την ηρεμία στο αγωνιστικό τμήμα και στην ετοιμότητα τους παίκτες της ομάδας.
Με παίκτες που έδιναν ψυχή και διάθεση για το αποτέλεσμα κάθε Κυριακή τιμώντας και τη φανέλα της ομάδας που φορούσαν.
Με τον κόσμο να γεμίζει τις κερκίδες σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια και να κάνει γιορτή την κάθε αναμέτρηση.

Όχι δάκρυα γι αυτή την ομάδα!
Μόνο σεβασμός, αναγνώριση και ευγνωμοσύνη!
Γιατί η ΑΕ Καρίτσας έδειξε μέσα σε μια χρονιά που δεν ήταν γι αυτήν και η καλύτερη, πως πρέπει να παίζεται το ποδόσφαιρο στην όμορφη αλλά ποδοσφαιρικά απαξιωμένη Ελλάδα μας!

Υ.Γ.: Κρατάτε πισινή...
Αυτήν την ομάδα, με αυτή τη διοίκηση, προσωπικά πιστεύω ότι ίσως την δούμε ξανά και του χρόνου στη Γ΄Εθνική! Ανεξάρτητα με την εξέλιξη και την κατάληξη της φετινής περιόδου!

1 σχόλιο:

  1. αν είμαστε όμως πιο νηφάλιοι θα δούμε ότι αφενός ήταν τυχερη η ΑΕΚ στην αρχή που βρήκε τον πανίσχυρο Ηρακλή με παιδάκια, αλλά και ότι δεν είναι ένδειξη υγείας να εμφανίζεται μια ομάδα στη Γ εθνική χωρίς καν να έχει κάνει προετοιμασία....είδωμεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή