Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Στην τελική ευθεία ο 7ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας

Οι πρωταθλητές «ανοίγουν» την EXPO του 7ου ΗμιΜαραθωνίου
Με την παρουσία πρωταθλητριών και πρωταθλητών θα πραγματοποιηθούν, την ερχόμενη Πέμπτη στις 13:00 τα εγκαίνια της αθλητικής έκθεσης του ΗμιΜαραθωνίου - Athens Half Marathon Εxpo - στο Ωδείο Αθηνών (Βασ. Γεωργίου Β' 17, είσοδος από Ρηγίλλης).
Κώστας Γκελαούζος, Ράνια Ρεμπούλη, Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, Γιάννης Ζερβάκης, Χρήστος Καλλίας και Αναστασία Καρακατσάνη θα υποδεχτούν τους φίλους του αθλητισμού ενώ θα είναι στη διάθεση των εκπροσώπων των ΜΜΕ να μιλήσουν για τον αγώνα της Κυριακής, τις εντυπώσεις τους για την διοργάνωση στην οποία πρωταγωνιστούν τα τελευταία χρόνια αλλά και τους αγωνιστικούς τους στόχους για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Παραλαβή διαπιστεύσεων εκπροσώπων των ΜΜΕ

Την Πέμπτη μετά τα εγκαίνια της EXPO και τις δηλώσεις των πρωταθλητριών και πρωταθλητών μας, οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ που έχουν κάνει αίτηση διαπίστευσης, θα μπορούν να παρααμβάνουν τις διαπιστεύσεις τους στον ίδιο χώρο του Ωδείου Αθηνών.

Όλες οι τελευταίες τάσεις του αθλητισμού στην EXPO

Στο πλαίσιο του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή (18/3) η Athens Half Marathon Εxpo είναι έτος (Βασ. Γεωργίου Β' 17τιμη για να σας υποδεχτεί στο Ωδείο Αθηνών.

Τα τελευταία πέντε χρόνια η Athens Half Marathon Εxpo έχει γίνει συνώνυμο με τον Ημιμαραθώνιο. Η ανοιξιάτικη γιορτή του δρομικού κινήματος στο κέντρο της Αθήνας ξεκινά από το Ωδείο Αθηνών (Βασ. Γεωργίου Β' 17, 10674 Αθήνα).

Εκεί για τρεις ημέρες πέρα από το κέντρο εγγραφών του αγώνα θα υπάρχει και η καθιερωμένη έκθεση η οποία αποτελεί πλέον σημείο συνάντησης για όλους τους φίλους του τρεξίματος.

Με την συμμετοχή των κορυφαίων διεθνών και ελληνικών εταιριών θα έχετε την ευκαιρία να δείτε πρώτοι από κοντά και να προμηθευτείτε και αξεσουάρ, τα προϊόντα και υπηρεσίες διατροφής, άσκησης και υγείας που συμπληρώνουν τις ανάγκες κάθε δρομέα και φίλου του αθλητισμού.

Αν θέλετε λοιπόν να μάθετε όλες τις τελευταίες τάσεις σε όλα όσα αφορούν το δρομικό κίνημα δεν έχει παρά να βρεθείτε στην Athens Half Marathon Εxpo και να τις δείτε από κοντά.

15 – 17 Μαρτίου 2018 δίνουμε όλοι ραντεβού στο Ωδείο Αθηνών!

Ωράριο Λειτουργίας Έκθεσης:

Πέμπτη 15/03: 13:00 – 20:00

Παρασκευή 16/03: 10:00 – 20:00

Σάββατο 17/03: 10:00 – 20:00

Οι εκπληκτικοί αριθμοί του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας
Ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας που θα γίνει την Κυριακή 18 Μαρτίου είναι το μεγαλύτερο δρομικό γεγονός της Ανοιξης και το δεύτερο μεγαλύτερο μετά τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, γεγονός που επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί.

Στον Ημιμαραθώνιο που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ και ο Δήμος Αθηναίων με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Αττικής θα βοηθήσουν περισσότεροι από 1.000 εθελοντές που όπως πάντα θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για την άρτια διεξαγωγή του αγώνα.

Θα χρησιμοποιηθούν 1.418 κιγκλιδώματα και 50 χιλιόμετρα ταινία περίφραξης για την οριοθέτηση των διαδρομών και τη μεγαλύτερη ασφάλεια των δρομέων.
Θα υπάρχουν επτά σταθμοί ανεφοδιασμού για τον αγώνα του Ημιμαραθωνίου κι ένας για τα 5 χλμ.

Σε αυτούς τους σταθμούς, καθώς και στην αφετηρία και τον τερματισμό θα διανεμηθούν 84.000 μπουκαλάκια νερού Αύρα, 11.600 ισοτονικά ποτά Powerade, 24.000 μπανάνες Chiquita, 24.000 σοκολάτες Υγείας Παυλίδη, 13.000 σοκολατάκια Υγείας Παυλίδη, 23.000 χυμοί Amita, αλλά και 6.000 τζελ GU, μαζί με 7.000 σφουγγάρια για τους δρομείς του Ημιμαραθωνίου.

Ολα αυτά αποδεικνύουν πόσο μεγάλο και σημαντικό γεγονός είναι ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας και δίκαια στην 7η χρονιά της τέλεσης του, αποτελεί σπουδαίο αθλητικό, κοινωνικό και τουριστικό γεγονός για την Αθήνα και την Ελλάδα.

Η Αθήνα Γιορτα-Ζει με τον Ημιμαραθώνιο
Την Κυριακή 18 Μαρτίου οι δρόμοι της Αθήνας θα γεμίσουν από δρομείς. Διαβάστε όλο το πρόγραμμα του αγώνα.

Μία τετραήμερη γιορτή για όλους τους δρομείς και όχι μόνο θα στηθεί στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα. Όλα θα ξεκινήσουν από την ATHENS Half Marathon EXPO και θα καταλήξουν την Κυριακή 18 Μαρτίου στους δρόμους του ιστορικού κέντρου οι οποίοι θα γεμίσουν από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους! Οι δρομείς και οι συνοδοί τους θα δημιουργήσουν μία εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στους δρόμους της Αθήνας, αλλάζοντας την εικόνα του για μερικές ώρες.

Η αρχή θα γίνει την Πέμπτη 15 Μαρτίου όταν και θα διεξαχθούν τα εγκαίνια της ATHENS Half Marathon EXPO. Φέτος, αυτή θα φιλοξενηθεί στο Ωδείο Αθηνών και στις τρεις ημέρες που θα διαρκέσει θα δώσει την ευκαιρία στους δρομείς και στους φίλους του δρομικού κινήματος να ενημερωθούν για όλες τις τάσεις και τα νέα προϊόντα.

Το μεγάλο ραντεβού όλων έχει δοθεί για το πρωί της Κυριακής (18/3). Στις 9 π.μ. θα έχουμε την εκκίνηση στον αγώνα του Ημιμαραθωνίου, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι αγώνες των 3 και 5 χιλιομέτρων, αλλά και ο παιδικός αγώνας των 1000μ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ATHENS Half Marathon EXPO, αλλά και του αγώνα.

Πέμπτη 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ATHENS Half Marathon EXPO & Κέντρο Εγγραφών

Ώρες Λειτουργίας 13.00 - 20.00

Παρασκευή 16 & Σάββατο 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

ΩΔΕΙΟΑΘΗΝΩΝ- ATHENS Half Marathon EXPO & ΚέντροΕγγραφών

Ώρες Λειτουργίας 10.00 - 20.00

Η Μέρα του Αγώνα Έφτασε!

Κυριακή 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (Λεωφ. Αμαλίας)

09.00 Εκκίνηση Ημιμαραθωνίου Δρόμου

Ώρα ολοκλήρωσης Ημιμαραθωνίου Δρόμου: 12.10μμ

Λ. ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΣΟΦΙΑΣ (Σταθμός μετρό ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ)

09.10 Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 3χλμ WIND

Ώρα ολοκλήρωσης Αγώνα Δρόμου 3χλμ WIND: 10.00πμ

Λ. ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΣΟΦΙΑΣ (Οδός Ριζάρη)

09.35 Εκκίνηση Αγώνα για Παιδιά & Άτομα με Αναπηρία (1.000μ)

Ώρα ολοκλήρωσης Αγώνα 1000μ: 10.00πμ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (Οδός Όθωνος - Μητροπόλεως)

11.45 Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 5χλμ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Ώρα ολοκλήρωσης Αγώνα Δρόμου 5χλμ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 13.00μμ

Η κοινωνική προσφορά του 7ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας
Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο 7ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας βρίσκεται δίπλα σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Από το 2015 το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ και η Οργανωτική Επιτροπή του Ημιμαραθωνίου Αθήνας συνεχίζουν το πρόγραμμα συνεργασίας με Μη-Κυβερνητικές Οργανώσεις και κοινωφελή ιδρύματα.

Φέτος, στο πλαίσιο του αγώνα θα έχουμε τη συνέχιση δύο συνεργασιών και την προσθήκη ακόμα μίας. Η WWF Ελλάς, η Ε.ΨΥ.ΜΕ. και η Λάρα θα έχουν την ευκαιρία να προβάλουν το έργο τους, να ευαισθητοποιήσουν το ευρύτερο κοινό αναφορικά με τους σκοπούς τους, όσο και να χρησιμοποιήσουν τον αγώνα ως μια πλατφόρμα συγκέντρωσης χρημάτων και πόρων για την υλοποίηση των στόχων τους.

Με τη συμμετοχή τους στο κοινωνικό πρόγραμμα του Ημιμαραθωνίου Αθήνας, οι Συνεργαζόμενες Μη-Κυβερνητικές Οργανώσεις και Ιδρύματα έχουν την ευκαιρία να έρθουν κοντά σε ένα κοινό ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένο σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και σύμπραξης, και παράλληλα να βρεθούν στο επίκεντρο του ευρύτερου ενδιαφέροντος καθ' όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και της διεξαγωγής του αγώνα.

Σκοπός των διοργανωτών είναι πάντα η περαιτέρω ενίσχυση του κοινωνικού χαρακτήρα της διοργάνωσης και η ανάδειξή της σε όχημα ανάπτυξης δράσεων και πρωτοβουλιών κοινωφελών Μη-Κερδοσκοπικών φορέων και οργανισμών.

Δύο λόγια για τις τρεις ΜΚΟ που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης του Ημιμαραθωνίου Αθήνας 2018.

WWF Ελλάς
Το WWF Ελλάς αποτελεί το ελληνικό τμήμα του παγκόσμιου δικτύου του WWF και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα τα τελευταία 27 χρόνια, έχοντας πραγματοποιήσει περισσότερες από 300 δράσεις προστασίας της μοναδικής ελληνικής φύσης.

Βασική αποστολή του WWF Ελλάς είναι να διατηρήσει την πλούσια βιοποικιλότητα της χώρας ως αναπόσπαστο στοιχείο της Μεσογείου, να συμβάλει στη μείωση του ανθρώπινου αποτυπώματος μέσω βιώσιμων λύσεων και να αποτρέψει την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, με στόχο την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Λεμπέση 21, 117 43 Αθήνα

Τηλ.: 210 3314893 - Fax: 210 3247578

Email: supporters@wwf.gr

www.wwf.gr/marathon/

"Εταιρία ψυχοκοινωνικών μελετών"
Η Ε.ΨΥ.ΜΕ είναι ένας Μη Κυβερνητικός Οργανισμός που ιδρύθηκε το 1998 από επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Οι υπηρεσίες μας απευθύνονται κυρίως σε κατοίκους του Πειραιά και των όμορων δήμων με αυτισμό, νοητική αναπηρία και ήπια ψυχιατρικά αλλά και τους κηδεμόνες – φροντιστές τους. Η Ε.ΨΥ.ΜΕ στοχεύει στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού ενισχύοντας την κοινωνική σταθερότητα και την ψυχική υγεία των ωφελουμένων από τα προγράμματα της. Τα προγράμματα που υλοποιούνται αλλά και τα Κέντρα Ημερησίας φροντίδας είναι προσεχτικά σχεδιασμένα με κατεύθυνση τις πολυποίκιλες ανάγκες του πληθυσμού που εξυπηρετεί.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Μάρκου Μπότσαρη 33, Δραπετσώνα, 18648

Τηλέφωνο: 210-4635391, Φαξ: 210-4419181

email: info@epsyme.gr

www.epsyme.gr

"Λάρα"
H σχολή σκύλων - οδηγών "Λάρα", είναι ΜΚΟ με σκοπό τη δωρεάν εκπαίδευση και παροχή, ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων σε ανθρώπους με απώλεια όρασης.

Ιδρύθηκε το 2008 και μέχρι σήμερα, συμβάλλει δυναμικά στη διάδοση του θεσμού των σκύλων - οδηγών στην Ελλάδα.

Έργο της είναι, η εκπαίδευση των ανθρώπων με απώλεια όρασης στην κινητικότητα και τον προσανατολισμό με το λευκό μπαστούνι και η προετοιμασία τους για λήψη σκύλου - οδηγού, η επίβλεψη εκτροφικών προγραμμάτων για την εξεύρεση των κατάλληλων σκύλων, η ενημέρωση του κοινού, η συνεκπαίδευση των σκύλων - οδηγών με τους χειριστές τους και η εφ’ όρου ζωής υποστήριξή τους, η εκπαίδευση εξιδεικευμένου προσωπικού κι εθελοντών και η θέσπιση νομοθετικών πλαισίων που αφορούν στην ελέυθερη διέλευση των σκύλων - οδηγών.

Η σχολή, απαρτίζεται κατά 90% από εθελοντες κι υποστηρίζεται αποκλειστικά από δωρέες και χορηγίες.

Στοιχεία Επικοινωνίας
www.laraguidedogs.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου