Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

ΚΑΤΕΡΙΝΗ-Συμπατριώτης μας καταστράφηκε οικονομικά, διώχθηκε, ξενιτεύτηκε και μετά απο 19 χρόνια δικαιώθηκε στα δικαστήρια!!

ΚΑΤΕΡΙΝΙΩΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 19 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ!
Κρίθηκε αντισυνταγματική και παραγραμμένη η απαίτηση του Δημοσίου λόγω 5ετίας
Το υπάρχον φορολογικό σύστημα πρώτα τον «κατέστρεψε» επαγγελματικά, κοινωνικά και οικογενειακά, του κατάσχεσε την περιουσία και το σπίτι, τον δίωξε ποινικά, τον ανάγκασε να πάει μετανάστης στην Αυστραλία και τα Διοικητικά Δικαστήρια Θεσσαλονίκης τον δικαίωσαν μετά από 19 χρόνια!

Το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης (8ο Τμήμα) μεταβατική έδρα Κατερίνης με απόφαση που εκδόθηκε χθες δικαίωσε μετά από 19 χρόνια συμπατριώτη μας, γιατί έκρινε αντισυνταγματικό και παραγεγραμμένο τον έλεγχο που έγινε στην επιχείρησή του πέντε χρόνια μετά το κλείσιμό της.

Η περιπέτεια του Κατερινιώτη άρχισε το 1999, όταν έκλεισε λόγω χρεών την επιχείρησή του. Η αρμόδια Δ.Ο.Υ. το 2008 και ενώ είχε κλείσει την επιχείρησή του για εννιά χρόνια, του έκανε έλεγχο και του υπέβαλε πρόστιμο που σήμερα υπερβαίνει τα 3 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα κατασχέθηκε η περιουσία του, διώχθηκε ποινικά και αναγκάστηκε να μεταναστεύσει με την οικογένειά του στην Αυστραλία.

Ο συμπατριώτης μας προσέφυγε στη Διοικητική Δικαιοσύνη η οποία έκρινε ότι είναι αντισυνταγματικό το δικαίωμα του Δημοσίου να επιβάλει ΦΠΑ και πρόσθετο φόρο για διάστημα άνω των 5 ετών. Και ότι ο έλεγχος στην επιχείρηση του συμπατριώτη μας είχε υποπέσει στην προβλεπόμενη από το σχετικό άρθρο του Κώδικα Φόρου Προστιθέμενης Αξίας πενταετή παραγραφή (άρθρο 78 παρ. 1 και 2 του Συντάγματος).

Το Δικαστήριο δέχτηκε ότι είναι αντισυνταγματική και παραγεγραμμένη η απαίτηση και ο έλεγχος του Δημοσίου πέραν της πενταετίας. Την πιο πάνω είδηση μας την επιβεβαίωσε και το δικηγορικό γραφείο Παπανικολάου, που χειρίστηκε την υπόθεση.
Πηγή: Blog Λευτεριά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου