Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

ΣΟΚ!!!-13χρονη Ελληνιδούλα έφερε στον κόσμο παιδί!

Σοκ προκαλεί η υπόθεση που ήρθε στη δημοσιότητα κι αφορά ένα 13χρονο κορίτσι που έφερε στον κόσμο ένα μωρό!Συγκεκριμένα, η 13χρονη μεταφέρθηκε την περασμένη Τρίτη (27.03.2018) στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου με προχωρημένες ωδίνες τοκετού, της δόθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες, και κατόπιν μεταφέρθηκε σε μαιευτήριο της Αθήνας όπου γέννησε.

Τόσο η ανήλικη μητέρα όσο και το βρέφος είναι καλά στην υγεία τους. Βέβαια οι Αρχές εξετάζουν υπό ποιες συνθήκες έμεινε έγκυος η νεαρή.

Η ανακοίνωση από το Κέντρο Υγείας Λαυρίου αναφέρει:

«Με βάση τις στατιστικές ο μέσος όρος ηλικίας της εγκυμοσύνης γυναικών φαίνεται ότι αυξάνει λόγω της χειραφέτησης των γυναικών. Υπάρχουν και εξαιρέσεις.
Μία τέτοια εξαίρεση είχαμε την 27/03/2018 στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου. Μια δεκατριάχρονη, μη αλλοδαπή, προσήλθε στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου με προχωρημένες ωδίνες τοκετού.
Παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από την μαία και τους εφημερεύοντες ιατρούς και διακομίσθηκε σε Μαιευτήριο, συνοδεία ιατρού. Μητέρα και παιδί, σύμφωνα με πληροφορίες χαίρουν άκρας υγείας.»
Πηγή: politisonline.com

Μιλώντας στο protothema.gr, ο Θεολόγος Ζάγκαλης, Γενικός Γιατρός του Κέντρου Υγείας στο Λαύριο, είπε τα εξής: «Το κοριτσάκι είναι 13 ετών και ήταν 37 εβδομάδων έγκυος. Είναι μουσουλμάνα και κατάγεται από τη Θράκη. Είχε κατέβει με την μητέρα της και την αδερφή της για μια εβδομάδα στο Λαύριο και θα ερχόταν και ο σύντροφός της.
Επίσης, δεν προκύπτει ότι υπήρξε κάποιος βιασμός ή κάτι άλλο το ανησυχητικό γιατί και η μητέρα της είναι σε πολύ καλή διάθεση. Μας είπε η 13χρονη ότι ο σύζυγός της δουλεύει στην Ξάνθη κι ότι θα κατέβαινε την επόμενη ημέρα. Είναι εντυπωσιακό ότι γέννησε στα 13 του χρόνια αυτό το κοριτσάκι αλλά είναι μια οικογένεια που γενικότερα τεκνοποιεί σε μικρή ηλικία και μάλιστα η μητέρα της 13χρονης είναι περίπου 36 ετών».
Πηγή: athensmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου