Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Δεν υπάρχει επιθυμία των παραγόντων για ένα σοβαρό Ελληνικό ποδόσφαιρο!

Για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έπειτα κι από όσα έγιναν στην Τούμπα κι οδήγησαν στη ματαίωση του αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό μίλησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, υπογραμμίζοντας ότι δεν βλέπει να υπάρχει επιθυμία για να δημιουργηθεί ένα σοβαρό προϊόν.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Βασιλειάδης στον Real FM:

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Είναι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα το οποίο μας απασχολεί και εμένα προσωπικά από την πρώτη μέρα που ανέλαβα… Δεν είχαμε μεγάλα περιστατικά φέτος και σε αυτό βοήθησε και μία μεγάλη αυστηροποίηση που πετύχαμε μαζί με την UEFA και την FIFA, στο πειθαρχικό δίκαιο του ποδοσφαίρου, ποινές αυστηρές που εφαρμόζονται για όλους.

Για να μπορέσεις να αλλάξεις το επίπεδο, την κατάσταση δεν πρέπει να υπάρχει μόνο η βούληση η πολιτική και οι πράξεις οι πολιτικές από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία του τόπου, πρέπει και οι ποδοσφαιρικοί παράγοντες να το επιθυμούν. Έχω την αίσθηση ότι δεν υπάρχει αυτή η επιθυμία για το να φτιαχτεί ένα σοβαρό προϊόν… Το ποδόσφαιρο είναι ένα μεγάλο οικονομικό προϊόν, μη γελιόμαστε… Κάθε αγωνιστική έχουμε πόλεμο.

Εμείς προσπαθούμε να βάλουμε τους βασικούς κανόνες με επιτυχία ή με μικρότερη επιτυχία κάθε φορά. Εμείς το επόμενο διάστημα θα πάρουμε κάποιες νομοθετικές πρωτοβουλίες για το θέμα της ασφάλειας στα γήπεδα, για το θέμα της επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού, για τη χορήγηση των πιστοποιητικών, για το ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν σε ένα πρωτάθλημα και ποιοι όχι. Θα αυστηροποιήσουμε πάρα πολύ το πλαίσιο και θα υπάρξουν πολλές αντιδράσεις».

Για τα κριτήρια που θα υπάρχουν στις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που θα υπάρξουν: «Θα αντιμετωπίζονται σαν ανώνυμες εταιρείες. Αυτό το παραμυθάκι με την ελαστικότητα που υπήρχε από πλευράς Πολιτείας τόσα χρόνια πρέπει να σταματήσει. Είναι ανώνυμες εταιρείες και θα αντιμετωπιστούν ως ανώνυμες εταιρείες. Από τη στιγμή που δεν δείχνουν διάθεση και να σοβαρευτούν και να μπορέσουμε να βρούμε μία λύση και να προχωρήσουμε, θα λειτουργήσουμε στα πλαίσια που ο νόμος έπρεπε να ορίζει».
Πηγή: soccerplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου