Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Όταν ο Παναρκαδικός του Θωμά Κυπαρίσση και του Μπάμπη Πεΐδη, κέρδιζε τον Πανηλειακό του Τζώρτζεβιτς και του Γιαννακόπουλου! (βίντεο)

Ο Παναρκαδικός αντιμετωπίζει το Σάββατο (17/2, 15:00)  τον Πανηλειακό για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος του 5ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας σε μια αναμέτρηση που ασφαλώς ξυπνάει μνήμες από το ένδοξο παρελθόν των αυτών ιστορικών ομάδων.
Γυρίζουμε τον χρόνο πίσω και πάμε στην αγωνιστική περίοδο 1993-1994 όταν ο Παναρκαδικός υποδέχθηκεστο ΔΑΚ Τρίπολης τον Πανηλειακό των Τζόρτζεβιτς, Γιαννακόπουλου, Γκιτσιούδη και Αρμύλαγου επικρατώντας με 1-0 με κεφαλιά γκολ του Θωμά Κυπαρίση μετά από φάουλ από τα δεξιά του Πεΐδη.

Εκτός των Πεΐδη και Κυπαρίσση στο τριφύλλι εκείνη την σεζόν αγωνιζόταν και οι Θύμιος Γεωργούλης, Πολ Χατζόπουλος, Τσουκάνι, Βασίλης Κούβαλης και πολλοί ακόμα σπουδαίοι ποδοσφαιριστές.

Μάλιστα ο Παναρκαδικός κατάφερε να νικήσει την ομάδα της Ηλείας αγωνιζόμενος στα τελευταία λεπτά και με παίχτη λιγότερο μετά την αποβολή του Καρούση με δεύτερη κίτρινη κάρτα παίρνοντας μια μεγάλη και ιστορική νίκη κόντρα στον ανερχόμενο τότε Πανηλειακό.

Αυτό ήταν και το τελευταίο παιχνίδι μέχρι και σήμρα για τις δύο ιστορικές ομάδες της Πελοποννήσου και πάλι στο πλαίσιο της Γ' Εθνικής κατηγορίας με τους πράσινους και τους ερυθρόλευκους να συναντώνται και π'αί ως αντίπαλοι στην Τρίπολη 15 ολόκληρα χρόνια μετά.

Δείτε το γκολ και τις καλύτερες φάσεις αλλά και τις κατάμεστες από κόσμο σ κερκίδες με τα συνθήματα και τα τραγούδια από τον Παναρκαδικό μέσα από το αρχειακό υλικό και την περιγραφή του Κώστα Στάικου.

Το βίντεο είναι από την ρετρό εκπομπή του ArcadiaPortal.gr  «Αρκαδικές Αθλητικές Ιστορίες».
Πηγή: arcadiaportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου