Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Δήμος Κατερίνης: Αποτελεσματική αντιμετώπιση του χιονιά (φωτο)

Σε ύφεση είναι σε γενικές γραμμές τα καιρικά φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές του Δήμου Κατερίνης, ωστόσο οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες με το μηχανολογικό εξοπλισμό και το ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο διαθέτουν παραμένουν σε επιφυλακή και επιχειρούν ειδικά σε ό,τι αφορά τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

«Για την άμεση κινητοποίηση του Δήμου, η οποία συνέβαλε προκειμένου να αντιμετωπιστεί και αυτό το κύμα κακοκαιρίας χωρίς κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα και με όλους του δρόμους ανοιχτούς στο οδικό δίκτυο ευθύνης του» έκανε λόγο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Ντούρος επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:


«Ο μηχανισμός του Δήμου όπως αποδείχθηκε ήταν σε πλήρη ετοιμότητα και αντέδρασε άμεσα και υποδειγματικά από την πρώτη στιγμή. Με τον κατάλληλο συντονισμό του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη και την συμμετοχή των εργαζόμενων στις προγραμματισμένες δράσεις, με βάση τον σχεδιασμό του Δήμου μας, οι υπηρεσίες μας ανταποκρίνονται αποτελεσματικά και σε κάθε επιπλέον αίτημα των δημοτών».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, συνολικά 25 αποχιονιστικά μηχανήματα (3 γκρέηντερ, 2 αλατιέρες, 1 φορτωτής, 6 ειδικά εξοπλισμένα (με εκχιονιστήρα), τρακτέρ, 6 μηχανήματα έργου τύπου JCB, 4 φορτηγά, 3 4Χ4), επιχειρούν και θέτουν υπό έλεγχο τις συνέπειες της κακοκαιρίας στο σύνολο του Δήμου Κατερίνης.



Ρίψεις αλατιού από κατάλληλα εφοδιασμένα και με επαρκή ποσότητα δημοτικά οχήματα πραγματοποιήθηκαν (κατά προτεραιότητα επικινδυνότητας) στους δρόμους και σε συγκεκριμένα σημεία ενδιαφέροντος κίνησης των κατοίκων του Δήμου Κατερίνης.

Η προσοχή αποφυγής του παγετού τις νυχτερινές και τις πρώτες πρωινές ώρες συνιστάται σε όλους τους δημότες, να παραμείνει αυξημένη, όσο διαρκούν οι χαμηλές θερμοκρασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου