Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Μακελειό και τραυματίες στο νοσοκομείο απο επίθεση κουκουλοφόρων σε κερκίδα γηπέδου ερασιτεχνικού αγώνα!

Περίπου 40 άτομα εισέβαλαν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους στο ΕΑΚ Σταυρούπολης και επιτέθηκαν σε περίπου 30 οπαδούς της Προοδευτικής
Επίθεση σε φίλους της Προοδευτικής που βρίσκονταν στη Σταυρούπουλη για την ποδοσφαιρική αναμέτρηση Ελπίδες Σταυρούπολης - Προοδευτικής Τούμπας πραγματοποίησαν το απόγευμα, μετά το τελικό σφύριγμα του αγώνα περίπου 40 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr από αστυνομικές πηγές, η ομάδα των ατόμων, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και φορώντας κράνη, επιτέθηκε σε περίπου 30 υποστηρικτές της Προοδευτικής με ξύλα, ρόπαλα, πέτρες και καρέκλες με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο ατόμων.

Μετά το συμβάν, οι δράστες τράπηκαν αμέσως σε φυγή, με το ΕΚΑΒ να μεταφέρει τους τραυματίες στο νοσοκομείο «Παπανικολάου». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάστασή τους δεν κρίνεται σοβαρή.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η υποδιεύθυνση της ΕΛΑΣ για την αντιμετώπισης βίας στους αθλητικούς χώρους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ιστοσελίδα «epsm24», που καλύπτει τους αγώνες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στη Μακεδονία, υπογραμμίζει πως επρόκειτο για ομάδα ακροδεξιών που επιτέθηκε στους οπαδούς της Προοδευτικής οι οποίοι πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Ακόμη, σημειώνεται πως αντιεξουσιαστές πραγματοποίησαν συμβολικά πορεία στην περιοχή της Σταυρούπολης, και συγκεκριμένα κοντά στο δημαρχείο Παύλου Μελά, λίγο μετά τις 23:00 αναφορικά με την επίθεση στους οπαδούς της Προοδευτικής, υπό την ισχυρή επίβλεψη της αστυνομίας.

Μάλιστα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση για το συμβάν στην οποία αναφέρει:

«Η Προοδευτική Έκρηξη Τούμπας είναι μια αυτοοργανωμένη ερασιτεχνική ομάδα με αντιφασιστικά, αντιρατσιστικά και αντισεξιστικά χαρακτηριστικά..

Στις 17/2 οι οπαδοί και οι παίχτες της ομάδας, δέχτηκαν προσχεδιασμένη και οργανωμένη επίθεση από ομάδα φασιστών, με αφορμή το "μακεδονικό". Οι φασίστες μπήκαν στο γήπεδο της Σταυρούπολης μόλις έληξε ο αγώνας και η επίθεση απωθήθηκε. Άμεσα συγκεντρώθηκε αλληλέγγυος κόσμος και αποχωρήσαμε από το γήπεδο, με δύο ελαφρά τραυματίες.

Αν εκτός από φασίστες ήταν ταυτοχρόνως και οπαδοί κάποιας ομάδας (όπως αναφέρθηκε σε κάποια σάιτ) δεν το γνωρίζουμε. Πρόκειται για μια ξεκάθαρα φασιστική επίθεση και ως τέτοια θα την αντιμετωπίσουμε..

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Προοδευτική Έκρηξη Τούμπας».
Πηγή: www.voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου